[INTERVIU] De la democrație la „totalitarism” în Canada. Responsabilitatea românilor în privința familiei creștine

de | sept. 27, 2017 | Actualitatea religioasă

Sunt Alexandra Andereș și vă invit la 40 de minute de reflecție pe un subiect care ne costă mult și ne responsabilizează! Vă invit să renunțați la prejudecăți și să ascultați un interviu cu Ioan Szasz, pastor în Canada și doctor în Teologie al Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, pe tema familiei și mai ales pe problema societății creată de filozofia neo-marxistă care a pus anormalul în locul normalului, iar în unele țări, precum Canada, a zdrobit tot ceea ce înseamnă democrație, stat de drept sau dreptul de a mai gândi normal și de a-ți exprima opinia. În curând vom fi chemați la vot pe tema familiei și fără să folosesc îndemnuri personale, vă adresez doar învitația de a vă convinge singuri despre importanța extraordinară pe care o avem în fața acestei probleme, ascultând acest dialog sincer, cu una dintre persoanele care trăiește pe propria piele consternarea în fața absurdului la care s-a ajuns și aproape în totalitate neputința de a mai schimba ceva.

În Canada, un pastor nu are voie să predice despre homosexualitate deoarece i se aplică legea hate speech-ului pentru care poate fi redus la tăcere și aspru sancționat, iar unui părinte care nu încurajează jocul copilului de a-și schimba genul i se confiscă automat copiii de către stat. Depinde de noi cum ne dorim să arate viitorul țării noastre și al copiilor noștri.

„Până în urmă cu 2-3 ani, arugmentul cel mai puternic în favoarea homosexualității era natura umană, spunându-se că „așa s-au născut”, deci nu se pot schimba. Strategia în ultimii doi ani a venit nu pe LGBT cât pe transgender iar acum, pe transgender ei spun că se pot schimba. Deci, dacă stăm și ne uităm simplu, de deasupra, argumentul lor pe filozofia transgender este exact în opoziție cu argumentul lor din urmă cu 3 ani. Ei se contrazic pe ei. Aici a fost momentul în care mi-am dat seama că tot ce se întâmplă nu se întâmplă”.

Ultimele articole

Sinaxa stareților și starețelor din mănăstirile Episcopiei Sălajului

Sinaxa stareților și starețelor din mănăstirile Episcopiei Sălajului

Joi, 16 septembrie 2021, la Centrul Eparhial al Episcopiei Sălajului, sub președinția Preasfințitului Părinte Petroniu, a avut loc Sinaxa stareților și starețelor mănăstirilor din Episcopia Sălajului. La această întâlnire au participat toți superiorii așezămintelor...

Editura Renasterea, la Festivalul Internațional de Carte Transilvania

Editura Renasterea, la Festivalul Internațional de Carte Transilvania

Două volume apărute la Editura Renașterea a Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului vor fi lansate în cadrul Festivalului Internațional de Carte Transilvania. Momentul va avea loc vineri, la ora 12.00, în Piața Unirii, cu participarea Înaltpreasfințitului...