Întrunirea Cercul preoțesc Huedin, în parohia Păniceni

de | oct. 2, 2017 | Activități parohiale

Cercul preoțesc Huedin s-a întrunit sâmbătă, 30 septembrie 2017, în biserica parohială cu hramurile Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil şi Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena, din localitatea Păniceni, protopopiatul Huedin.

Întâlnirea a început cu săvârșirea slujbei Vecerniei Mari, urmată de o meditație susținută de pr. Dănuţ Călătan de la parohia Sâncraiu, având ca temă Iertarea şi iubirea vrăjmaşilor . Din sobor au mai facut parte: pr. Dan Lupuţan – protopop de  Huedin şi paroh la Parohia Huedin III, pr. Tudor Petrovici – parohia Huedin II, Horea Șaitiș– preot de slujire caritativă la Sptalul Orășenesc Huedin şi pr. Ştefan Tataru de la parohia Păniceni.

La finalul meditaţiei, părintele protopop le-a explicat credincioşilor prezenţi rolul şi importanţa cercurilor preoţeşti, având în vedere faptul că în acestă parohie nu s-a mai întrunit vreodată un cerc pastoral. Parohia Păniceni a fost transferată cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Mitropolit Andrei, la cererea parohului, în cadrul Cercului preoţesc Huedin. Totodată, s-a marcat şi faptul că preotul paroh Ştefan Tătaru a împlinit un an de păstorire în această parohie. La slujba Vecerniei a avut loc  și o şedinţă administrativă, în cadrul căreia au fost dezbătute teme de pastoraţie şi misiune.

Ultimele articole

Hristos Vindecătorul

Hristos Vindecătorul

Aspecte introductive Ar fi multe de spus cu privire la această pericopă. Ar fi și mai multe de înțeles dintr-o lectură făcută cu inima, a pasajului în cauză.Hristos, cel se prezintă în ipostaza Semănătorului vine apoi să potolească furtuna. Iar ulterior să izgonească...

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Duminică, 8 martie 2020, în Duminica Ortodoxiei copiii din Parohia Ortodoxă Hășdate din Protopopiatul Gherla și-au îndreptat gândurile spre mamele și bunicile lor. Astfel, plini de emoție ei au cântat și au recitat versuri dedicate mamei, iar în final au transmis...