Invitație: Seară culturală „Biserica Ortodoxă din Transilvania, în furtuna anilor 1940-1944”, la Muzeul Mitropoliei Clujului

de | feb. 14, 2020 | Actualitatea religioasă

În cadrul „Serilor culturale” ale Muzeului Mitropoliei Clujului, care au loc lunar, Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului va organiza joi, 20 februarie 2020, un eveniment cultural, intitulat „Biserica Ortodoxă din Transilvania, în furtuna anilor 1940-1944”.

Evenimentul va avea loc începând cu ora 19:00, la Muzeul Mitropoliei Clujului, aflat la demisolul Catedralei Mitropolitane din Piața Avram Iancu.

În cadrul serii, va fi prezentat și lansat numărul 3 al Anuarului „Calendarul Renașterea 2020”, dedicat evenimentelor dramatice consumate în urma Dictatului de la Viena, de la a cărui punere în aplicare se împlinesc 80 de ani. Volumul a apărut la Editura Renașterea, fiind îngrijit de preotul Iustin Tira – vicar eparhial al Arhiepiscopiei Clujului.

La acestă manifestare vor fi prezenți si vor lua cuvântul: Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, pr. Iustin Tira – vicar eparhial, precum și trei istorici clujeni: prof. univ. dr. Marcela Sălăgean, conf. univ. dr. Ioan Cârja și dr. Andreea Dăncilă-Ineoan.

De asemenea, elevul Eduard Mihai Tudurache, de la Liceul de Muzică „Sigismund Toduță” din Cluj-Napoca, va susține un recital de pian. În program lucrări de Edvard Grieg și Joseph Dichler.

Evenimentul va fi moderat și prezentat de părintele Bogdan Ivanov, consilierul cultural al Arhiepiscopiei Clujului.

Intrarea este liberă.

Invitație: Seară culturală „Biserica Ortodoxă din Transilvania, în furtuna anilor 1940-1944”, la Muzeul Mitropoliei Clujului

 

 

 

Ultimele articole