Cu ocazia aniversării a 21 de ani de activitate a postului de radio Renașterea, acad. Ioan Aurel Pop, președintele Academiei Române, a transmis un mesaj de apreciere la adresa redactorilor și colaboratorilor. Domnia sa a subliniat și rolul educativ pe care o instituție de presă trebuie să îl aibă în rândul publicului.
Radio Renașterea a devenit o prezență vie pentru credincioșii din zona Transilvaniei, din cadrul Arhiepiscopiei și Mitropoliei noastre. De aceea, la ceas aniversar, nu putem decât să ne gândim cu drag și cu bine și cu urări de succes pentru ceea ce radio Renașterea a făcut în legătură cu publicul ascultător și cu educația religioasă. Mai mult decât atât, a fost o sursă de cultură generală, de educație pentru publicul ascultător, este în continuare și va fi.
Componenta educațională și culturală a radioului Renașterea reiese, în principal, din colaborarea cu marile instituții de cultură din Cluj-Napoca. Una dintre acestea este Universitatea „Babeș-Bolyai”.
În aceste momente în care mă gândesc la toți colaboratorii radioului Renașterea, la profesorii Facultății de Teologie Ortodoxă, ai Seminarului, la profesorii Universității „Babeș-Bolyai”, ai celorlalte universități din oraș, care au avut amabilitatea să participe la emisiunile acestui post, nu pot decât să urez un călduros la mulți ani, viață lungă în continuare și cât mai mulți ascultători!
Acad. Ioan Aurel Pop este, printre altele, unul dintre intelectualii care susțin valorile creștine ale neamului nostru, dar și un apropiat al Mitropoliei Clujului. Președintele Academiei Române poate fi ascultat la Radio Renașterea săptămânal, în cadrul rubricii „100 de adevăruri istorice”, realizată în parteneriat cu TV Trinitas.
foto: captură video TV Trinitas