IOANA HANGAN: „Cântecul și scena au fost altarul vieții mele”

de | iun. 17, 2016

Originară din Bistrița Bârgăului, interpreta Ioana Hangan este un nume de referință în folclorul bistrițean. A început să urce pe scenă de la 13 ani.

„Mi s-a dus vestea! Pe atunci eram singura cântăreață de muzică populară de pe Valea Bârgăului”.

Puțin după vârsta de 30 de ani a făcut primele înregistrări cu orchestra Radiodifuziunii Române. „A fost o mare bucurie pentru mine să mă audă bârgăuanii cântând la radio”, mărturisește interpreta.

La începutul anilor 80, Ioana Hangan a participat la concursul de televiziune „Floarea din grădină”, unde a obţinut numărul maxim de puncte. După o viață zbuciumată, s-a retras de pe scenă la vârsta de 53 de ani.

„N-am avut noroc în muzica populară şi nici în viaţa personală, dar îi mulţumesc lui Dumnezeu că sunt sănătoasă. Pentru mine, cântecul și scena au fost altarul vieții mele. Pentru cântec m-am sacrificat și nu-mi pare rău”, afirmă Ioana Hangan.

Mai multe aspecte din cariera și viața acestei interprete de pe Valea Bârgăului, vă invit să aflați în cadrul emisiunii Ecouri populare-interpreți de ieri și de azi.

 

Radio Renasterea
Radio Renasterea
IOANA HANGAN: „Cântecul și scena au fost altarul vieții mele”
Loading
/

DISTRIBUIE

<a href="https://radiorenasterea.ro/author/grigore-samboan/" target="_self">Grigore Sâmboan</a>

Grigore Sâmboan

absolvent al studiilor de Teologie și Jurnalism redactor radio Renașterea

Emisiuni recente

Despre perioada Triodului

Despre perioada Triodului

Pe parcursul celor zece săptămâni ale perioadei Triodului (denumirea vine de la cartea de cult folosită la strană în aceste săptămâni - Triod, gr. „triodion”, trei ode sau imne, întrucât cântările Utreniei sunt structurate în câte trei cântări), începând cu Duminica...