ÎPS Andrei a binecuvântat noua Troiță ridicată la Centrul pentru vârstnici „Sfinții Ioachim și Ana”

de | mart. 24, 2017

Persoanele îngrijite la Centrul de vârstnici „Sfinții Ioachim și Ana” din localitatea bistrițeană Cușma, au fost vizitate de Mitropolitul Clujului, joi, 23 martie 2017.

Scopul imediat al prezenței ierarhului a fost binecuvantarea noii Troițe ridicate în incinta centrului, în semn de mulțumire pentru ajutorul primit de la Dumnezeu în finalizarea lucrărilor de realizare a edificiului.

„A fost o zi de împlinire și bucurie duhovnicească. În jurul orei 14:00 l-am primit cu mult drag pe Înaltpreasfințitul Arhiepiscop și Mitropolit Andrei alături de cei 40 de părinți și bunici de la centrul nostru care sunt ocrotiți acolo și ne-am bucurat de prezența oficialităților locale și județene și a multor susținători și colaboratori ai noștri”, a declarat pentru Radio Renașterea, coordonatorul Asociației Filantropia Ortodoxă, filiala Bistrișța, părintele Marius Pintican.

După încheierea slujbei de sfințire a troiței, ierarhul le-a adresat beneficiarilor centrului cuvinte de îmbărbătare, de încurajare, de mângâiere, oferindu-le și daruri înainte de plecare.

ÎPS Andrei a binecuvântat noua Troiță ridicată la Centrul pentru vârstnici „Sfinții Ioachim și Ana”Centrul rezidenţial pentru vârstnici „Sfinţii Ioachim şi Ana“ a fost inaugurat în ocrombrie 2014 și este dotat la standarde europene. Construcţia a fost realizată în baza unui proiect european de Primăria Livezile şi dotată conform standardelor în vigoare de Asociaţia „Filantropia Ortodoxă“, filiala Bistriţa. Clădirea este alcătuită din 20 de camere, a câte două locuri fiecare şi baie proprie, lift, bucătărie, sală de mese, sală de club, cabinet medical, capelă şi spaţiu exterior de recreere. Centrul găzduiește 40 de persoane.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA