ÎPS Andrei a binecuvântat noua Troiță ridicată la Centrul pentru vârstnici „Sfinții Ioachim și Ana”

de | mart. 24, 2017 | Actualitatea religioasă

Persoanele îngrijite la Centrul de vârstnici „Sfinții Ioachim și Ana” din localitatea bistrițeană Cușma, au fost vizitate de Mitropolitul Clujului, joi, 23 martie 2017.

Scopul imediat al prezenței ierarhului a fost binecuvantarea noii Troițe ridicate în incinta centrului, în semn de mulțumire pentru ajutorul primit de la Dumnezeu în finalizarea lucrărilor de realizare a edificiului.

„A fost o zi de împlinire și bucurie duhovnicească. În jurul orei 14:00 l-am primit cu mult drag pe Înaltpreasfințitul Arhiepiscop și Mitropolit Andrei alături de cei 40 de părinți și bunici de la centrul nostru care sunt ocrotiți acolo și ne-am bucurat de prezența oficialităților locale și județene și a multor susținători și colaboratori ai noștri”, a declarat pentru Radio Renașterea, coordonatorul Asociației Filantropia Ortodoxă, filiala Bistrișța, părintele Marius Pintican.

După încheierea slujbei de sfințire a troiței, ierarhul le-a adresat beneficiarilor centrului cuvinte de îmbărbătare, de încurajare, de mângâiere, oferindu-le și daruri înainte de plecare.

ÎPS Andrei a binecuvântat noua Troiță ridicată la Centrul pentru vârstnici „Sfinții Ioachim și Ana”Centrul rezidenţial pentru vârstnici „Sfinţii Ioachim şi Ana“ a fost inaugurat în ocrombrie 2014 și este dotat la standarde europene. Construcţia a fost realizată în baza unui proiect european de Primăria Livezile şi dotată conform standardelor în vigoare de Asociaţia „Filantropia Ortodoxă“, filiala Bistriţa. Clădirea este alcătuită din 20 de camere, a câte două locuri fiecare şi baie proprie, lift, bucătărie, sală de mese, sală de club, cabinet medical, capelă şi spaţiu exterior de recreere. Centrul găzduiește 40 de persoane.

Ultimele articole