ÎPS Andrei a târnosit Capela Spitalului Orășenesc Beclean

de | apr. 20, 2017

În a treia zi a Sfintelor Paști, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului s-a aflat în mijlocul credincioșilor din municipiul Beclean, județul Bistrița-Năsăud. Ierarhul a ajuns în jurul orei 8,30, pentru a târnosi Capela Spitalului Orășenesc care a fost pusă sub protecția Sfântului Tămăduitor Pantelimon.

Începând cu ora 10:00 pe o scenă amenajată în curtea instituției, s-a oficiat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie. Alături de Înaltpreasfințitul Andrei au slujit un sobor numeros de preoți, răspunsurile liturgice fiind date de corul „Sfântul Apostol Andrei” din Beclean.

După citirea pericopei evanghelice, ierarhul a vorbit în cuvântul de învățătură despre vindecarea neputințelor și a păcatelor, subliniind că Iisus Hristos este Doctorul cel mare, El putând vindeca sufletele și trupurile. Înaltpreasfinția Sa a arătat că suferința trupească are o legătură strânsă cu starea sufletească a omului, de aceea Cel care poate vindeca atât suferința trupească cât și cea sufletească este Mântuitorul nostru Iisus Hristos.

La finalul Dumnezeieștii Liturghii, preotul slujitor al Capelei, Pr. Pavel Rusu a fost ridicat la rangul de iconom cu drept de a purta brâu roșu. De asemenea, li s-a oferit ordinul Sfântul Pahomie de la Gledin în semn de mulțumire pentru sprijinul pe care l-au acordat la ridicarea acestui lăcaș de cult directorului actual al spitalului, domnul Bogdan Dușa, primarului orașului Beclean, domnul Nicolae Moldovan și fostului director al spitalului orășenesc, doamna Maria Timaru.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

A treia ediție a expoziției-concurs de artă sacră „Ortodoxia”

A treia ediție a expoziției-concurs de artă sacră „Ortodoxia”

Sâmbătă, 25 mai 2024, Facultatea de Teologie Ortodoxă din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca a organizat cea de-a treia ediție a expoziției-concurs de artă sacră „Ortodoxia”. Evenimentul, desfășurat în prezența Preasfințitului Părinte Benedict...

Sfințirea Altarului de vară din Parohia Budești

Sfințirea Altarului de vară din Parohia Budești

Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, s-a aflat sâmbătă, 25 mai 2024, în mijlocul credincioșilor Parohiei „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Budești, județul Bistrița-Năsăud. Cu această...