IPS ANDREI, alături de credincioșii din Bogata de Sus, în ultima zi din anul 2017

de | dec. 31, 2017 | Actualitatea religioasă

Duminică, 31 decembrie 2017, în ultima zi din  an, Înaltpreasfinţitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului,  în sobor de preoţi şi diaconi, a oficiat Sfânta Liturghie în biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel“ din localitatea Bogata de Sus, Protopopiatul Dej, dar şi slujba de sfinţire a casei parohiale a acestei comunităţi.

Răspunsurile la strană au fost date de către un grup de teologi de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca. După citirea pericopei evanghelice, Părintele Mitropolit  a ţinut un cuvânt de învăţătură intitulat: ,,Slujirea Domnului Hristos poate fi incomodă, dar e mântuitoare!”

În cadrul Sfintei Liturghii, diaconul Ioan Grigore Mănarcă a fost hirotonit preot de IPS Părinte Andrei, pe seama parohiei Sânmihaiu de Câmpie – Protopopiatul Beclean. La final, părintele paroh Ionuț Grigore Rodilă a fost hirotesit sachelar.

,,Părintele Ionuț, în foarte scurt timp, sprijinit de membri consiliului parohial, de mulți oameni de bine și în mod deosebit de conducerea primăriei Vad și de Consiliul Județean, au înfrumusețat casa parohială. Parohia Bogata de Sus nu este o parohie foarte mare, dar oamenii din această parohie sunt bogați din punct de vedere sufletesc. Mulți participă la Sfânta Liturghie și în cursul săptămânii și se împărtășesc, așa după cum am observat și astăzi”, a spus părintele Ioan Buftea, Protopopul Dejului.

Ultimele articole

Biserica din Poienile Zagrei, resfințită de Mitropolitul Clujului

Biserica din Poienile Zagrei, resfințită de Mitropolitul Clujului

În Duminica a 4-a după Paști (a vindecării slăbănogului de la Vitezda), 15 mai 2022,  Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a binecuvântat comunitatea ortodoxă din...

Mitropolitul Andrei i-a binecuvântat pe românii din Londra

Mitropolitul Andrei i-a binecuvântat pe românii din Londra

În Duminica a 3-a după Paști (a Mironosițelor), 8 mai 2022, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a aflat în mijlocul comunității ortodoxe române din Londra, Regatul...