ÎPS Andrei: „De Înălțare, Hristos a ridicat firea umană la cer”

de | iun. 9, 2016

Mănăstirea de la Muntele Rece a fost în mare sărbătoare joi, 9 iunie 2016, de praznicul Înălțării Domnului. Hramul așezământului monahal a reunit mii de pelerini care au venit să petreacă marea sărbătoare în rugăciune alături de Mitropolitul Clujului și soborul de peste 15 preoți.

Înălțarea Domnului este praznicul prin care firea umană a fost ridicată la cer a spus în cuvântul de învățătură, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei.

După Sfânta Liturghie, la cimitirul eroilor din apropierea mănăstirii a fost oficiată o slujbă de parastas pentru cei care și-au dat viața pentru țară.

La slujba de pomenire a eroilor de la Mănăstirea Muntele Rece au participat reprezentanţi ai instituţiilor militare, autorităţi judeţene, locale şi delegaţi ai instituţiilor publice, care au depus coroane şi jerbe de flori la mormintele eroilor. Un omagiu deosebit l-au adus și elevii școlilor din localitățile Muntele Rece și Măguri Răcătău.

Mănăstirea „Înălțarea Domnului” de la Muntele Rece datează de câțiva ani, prima Sfântă Liturghie celebrându-se în biserica mănăstirii la data de 8 mai 1995. Așezământul monahal este situată pe locul numit „La eroi”, aflat în cătunul Bordești.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Sfințirea capelei mortuare din Șieu Sfântu

Sfințirea capelei mortuare din Șieu Sfântu

Luni, 27 noiembrie 2023, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a binecuvântat comunitatea ortodoxă din Șieu Sfântu, județul Bistrița-Năsăud, cu prilejul sfințirii capelei...

Resfințirea Bisericii „Sfântul Ioan Teologul” din Lunca Ilvei

Resfințirea Bisericii „Sfântul Ioan Teologul” din Lunca Ilvei

În Duminica a 30-a după Rusalii (Dregătorul bogat – Păzirea poruncilor), 26 noiembrie 2023, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a aflat în mijlocul credincioșilor din...