ÎPS Andrei: „De Înălțare, Hristos a ridicat firea umană la cer”

de | iun. 9, 2016 | Actualitatea religioasă

Mănăstirea de la Muntele Rece a fost în mare sărbătoare joi, 9 iunie 2016, de praznicul Înălțării Domnului. Hramul așezământului monahal a reunit mii de pelerini care au venit să petreacă marea sărbătoare în rugăciune alături de Mitropolitul Clujului și soborul de peste 15 preoți.

Înălțarea Domnului este praznicul prin care firea umană a fost ridicată la cer a spus în cuvântul de învățătură, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei.

După Sfânta Liturghie, la cimitirul eroilor din apropierea mănăstirii a fost oficiată o slujbă de parastas pentru cei care și-au dat viața pentru țară.

La slujba de pomenire a eroilor de la Mănăstirea Muntele Rece au participat reprezentanţi ai instituţiilor militare, autorităţi judeţene, locale şi delegaţi ai instituţiilor publice, care au depus coroane şi jerbe de flori la mormintele eroilor. Un omagiu deosebit l-au adus și elevii școlilor din localitățile Muntele Rece și Măguri Răcătău.

Mănăstirea „Înălțarea Domnului” de la Muntele Rece datează de câțiva ani, prima Sfântă Liturghie celebrându-se în biserica mănăstirii la data de 8 mai 1995. Așezământul monahal este situată pe locul numit „La eroi”, aflat în cătunul Bordești.

Ultimele articole

Cuviosul Efrem Katunakiotul și teologia pustiei

Cuviosul Efrem Katunakiotul și teologia pustiei

Monahismul athonit a însemnat mereu un reper de viață duhovnicească pentru lumea ortodoxă, în pofida perioadelor de impas pe care le-a traversat de-a lungul timpului. El a cucerit prin istoria lui milenară, prin tezaurul de artă bisericească de inspirație bizantină,...

Preasfințitul Părinte Vasile, omul lui Dumnezeu

Preasfințitul Părinte Vasile, omul lui Dumnezeu

Invitatul emisiunii Părinți filocalici contemporani este episcopul nostru vicar BENEDICT Bistrițeanul, cu dar de la Dumnezeu de a vorbi limbile moderne și de a cunoaște și înțelege limbile clasice, de a-l studia pe Sfântul Isaac în limba în care acesta a scris și a...

Ziua Culturii Naţionale, sărbătorită la Cluj-Napoca

Ziua Culturii Naţionale, sărbătorită la Cluj-Napoca

De Ziua Culturii Naționale și a comemorării marelui poet Mihai Eminescu, la 172 de ani de la nașterea sa, la Cluj-Napoca a avut loc un eveniment religios și cultural-artistic, în prezența reprezentanților cultelor religioase din municipiu, a autorităților civile și...