ÎPS Andrei: „De Înălțare, Hristos a ridicat firea umană la cer”

de | iun. 9, 2016

Mănăstirea de la Muntele Rece a fost în mare sărbătoare joi, 9 iunie 2016, de praznicul Înălțării Domnului. Hramul așezământului monahal a reunit mii de pelerini care au venit să petreacă marea sărbătoare în rugăciune alături de Mitropolitul Clujului și soborul de peste 15 preoți.

Înălțarea Domnului este praznicul prin care firea umană a fost ridicată la cer a spus în cuvântul de învățătură, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei.

După Sfânta Liturghie, la cimitirul eroilor din apropierea mănăstirii a fost oficiată o slujbă de parastas pentru cei care și-au dat viața pentru țară.

La slujba de pomenire a eroilor de la Mănăstirea Muntele Rece au participat reprezentanţi ai instituţiilor militare, autorităţi judeţene, locale şi delegaţi ai instituţiilor publice, care au depus coroane şi jerbe de flori la mormintele eroilor. Un omagiu deosebit l-au adus și elevii școlilor din localitățile Muntele Rece și Măguri Răcătău.

Mănăstirea „Înălțarea Domnului” de la Muntele Rece datează de câțiva ani, prima Sfântă Liturghie celebrându-se în biserica mănăstirii la data de 8 mai 1995. Așezământul monahal este situată pe locul numit „La eroi”, aflat în cătunul Bordești.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Noaptea Muzeelor 2024 la Muzeul Mitropoliei Clujului

Noaptea Muzeelor 2024 la Muzeul Mitropoliei Clujului

A fost o nouă Noapte a Muzeelor memorabilă pentru instituția noastră, a douăzecea pe plan european și național și a zecea de când, într-un număr atât de mare, ne treceți pragul. Și în seara zilei de 18 mai 2024, peste 900 de vizitatori au dorit să descopere un spațiu...