IPS Andrei: „Dumnezeu să ne dea tuturor ceea ce avem nevoie și anul să fie binecuvântat cu belșug spiritual și material

de | ian. 1, 2016 | Actualitatea religioasă

Credincioşii clujeni au sărbătorit prin rugăciune prima zi a anului 2016, la Catedrala mitropolitană din centrul orașului. Sfânta Liturghie a fost oficiată de Înalt Preasfinţitul Andrei, înconjurat de un numeros sobor de preoţi şi diaconi.

Catedrala mitropolitană din Cluj-Napoca a fost neîncăpătoare astăzi, în prima zi a noului an, de praznicul „Tăierii împrejur celei după Trup a Domnului” și la pomenirea Sfântului Ierarh Vasile Cel Mare. Sfânta Liturghie a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, consilieri de la Centrul eparhial, slujitori ai sfântului lăcaș dar și profesori de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din oraș.

La finalul slujbei, Înaltreasfinția Sa a transmis tuturor urări de bine la început de an. „Dumnezeu să ne dea tuturor ceea ce avem nevoie, iar anul aceasta să fie binecuvântat cu belșug spiritual și material”, a spus ierarhul:

 

În cuvântul de învăţătură rostit, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei a detaliat și semnificaţia teologică a praznicului „Tăierii împrejur”, cel de-al doilea praznic împărătesc din cele douăsprezece, cuprinse în anul liturgic.

În toate locașurile de cult s-a oficiat, astăzi, 1 ianuarie, Liturghia Sfântului Vasile cel Mare. În cadrul slujbei din catedrala mitropolitană din Cluj-Napoca, diaconul Dan Văscu, director tehnic radio Renașterea, a fost hirotesit arhidiacon iar teologul Anton Viorel Pop hirotonit diacon. Cel din urmă va fi hirotonit preot pentru parohia Telciu, protopopiatul Năsăud.

 

Aici puteți asculta în întregime cuvântul de învățătură, rostit de Inaltpreasfințitul Părinte Andrei:

 

Ultimele articole

Credința, pe tabla de șah

Credința, pe tabla de șah

Dacă ar fi să-l „definesc” pe părintele Ovidiu Gavrea printr-un cuvânt (în măsura în care oamenii pot fi „definiți” prin unul sau mai multe cuvinte), i-aș spune „Părintele Bucurie”. Sau „Părintele Dragoste”. Sau „Părintele Prieten”. Și nu cred că este cineva, dintre...

Biserica din Poienile Zagrei, resfințită de Mitropolitul Clujului

Biserica din Poienile Zagrei, resfințită de Mitropolitul Clujului

În Duminica a 4-a după Paști (a vindecării slăbănogului de la Vitezda), 15 mai 2022,  Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a binecuvântat comunitatea ortodoxă din...

Mitropolitul Andrei i-a binecuvântat pe românii din Londra

Mitropolitul Andrei i-a binecuvântat pe românii din Londra

În Duminica a 3-a după Paști (a Mironosițelor), 8 mai 2022, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a aflat în mijlocul comunității ortodoxe române din Londra, Regatul...