IPS Andrei: „Dumnezeu să ne dea tuturor ceea ce avem nevoie și anul să fie binecuvântat cu belșug spiritual și material

de | ian. 1, 2016

Credincioşii clujeni au sărbătorit prin rugăciune prima zi a anului 2016, la Catedrala mitropolitană din centrul orașului. Sfânta Liturghie a fost oficiată de Înalt Preasfinţitul Andrei, înconjurat de un numeros sobor de preoţi şi diaconi.

Catedrala mitropolitană din Cluj-Napoca a fost neîncăpătoare astăzi, în prima zi a noului an, de praznicul „Tăierii împrejur celei după Trup a Domnului” și la pomenirea Sfântului Ierarh Vasile Cel Mare. Sfânta Liturghie a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, consilieri de la Centrul eparhial, slujitori ai sfântului lăcaș dar și profesori de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din oraș.

La finalul slujbei, Înaltreasfinția Sa a transmis tuturor urări de bine la început de an. „Dumnezeu să ne dea tuturor ceea ce avem nevoie, iar anul aceasta să fie binecuvântat cu belșug spiritual și material”, a spus ierarhul:

 

În cuvântul de învăţătură rostit, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei a detaliat și semnificaţia teologică a praznicului „Tăierii împrejur”, cel de-al doilea praznic împărătesc din cele douăsprezece, cuprinse în anul liturgic.

În toate locașurile de cult s-a oficiat, astăzi, 1 ianuarie, Liturghia Sfântului Vasile cel Mare. În cadrul slujbei din catedrala mitropolitană din Cluj-Napoca, diaconul Dan Văscu, director tehnic radio Renașterea, a fost hirotesit arhidiacon iar teologul Anton Viorel Pop hirotonit diacon. Cel din urmă va fi hirotonit preot pentru parohia Telciu, protopopiatul Năsăud.

 

Aici puteți asculta în întregime cuvântul de învățătură, rostit de Inaltpreasfințitul Părinte Andrei:

 

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Liturghie arhierească și sfințirea capelei mortuare din Geaca

Liturghie arhierească și sfințirea capelei mortuare din Geaca

Sâmbătă, 20 aprilie 2024, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a aflat în mijlocul comunității din Parohia Geaca, județul Cluj, cu prilejul sfințirii capelei mortuare...

Denia Acatistului Bunei Vestiri la Mănăstirea Nicula

Denia Acatistului Bunei Vestiri la Mănăstirea Nicula

În săptămâna a V-a din Postul Paştilor, vineri seara, 19 aprilie 2024, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, a oficiat Denia Acatistului Bunei Vestiri (a Imnului Acatist), înconjurat de un sobor...