ÎPS Andrei: „Iubirea de plăcere și iubirea de avere sunt patimile lumii de azi!”

de | nov. 19, 2017

Duminică, 19 noiembrie 2017, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei a fost prezent în mijlocul comunității parohiale din Sărata, Protopopiatul Dej. Ierarhul a fost întâmpinat la ora 9:30 de preoți și credincioși, iar de la ora 10:00 a oficiat în biserica parohială Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi din care a făcut parte consilierul bisericesc, pr.dr. Cristian Baciu, consilierul pe probleme de misiune și protocol, arhid. Claudiu Grama și protopopul de Dej, părintele Ionuț Buftea.

După citirea pericopei evanghelice, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei a rostit cuvântul de învățătură în cadrul căruia a vorbit credincioșilor despre modul responsabil de a chivernisi averea și despre cele două patimi impregnate în societatea contemporană: iubirea de avere și iubirea de plăcere:

„Dorind oamenii să petreacă în desfătări, într-o viață de huzur, au nevoie de bunuri ÎPS Andrei: „Iubirea de plăcere și iubirea de avere sunt patimile lumii de azi!”materiale, au nevoie de avere. Așa că, iubirea de plăcere și iubirea de avere sunt prezente peste tot. Ori Domnul Hristos, în Evanghelie, ne zice: Vedeți și păziți-vă de toată lăcomia căci viața cuiva nu stă în prisosul avuțiilor sale. Iubirea de avere și iubirea de plăcere, considerate doar din punct de vedere omenesc, dacă ne-ar aduce fericirea, încă ar însemna ceva. Dar, să știți iubiți frați și surori, că nici averea și nici plăcerea nu-l fac pe om fericit!”, a spus Mitropolitul Clujului.

Potrivit părintelui paroh Andrei Misaroș, în cadrul liturgic, copiii care frecventează cursurile școlii parohiale „Angels”, au susținut un micro-recital de colinde și a fost lansată revista parohială „Lumina satului”. În același cadru festiv a fost lansat și un CD cu colinde interpretate de copii din parohie.

La finalul programului liturgic, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei a binecuvântat  lucrările realizate la casa parohială, care a suferit un incendiu la începutul anului. Pentru activitatea rodnică desfășurată în cadrul parohiei, părintele paroh Andrei Misaroș a fost distins astăzi de Înaltpreasfințitul Andrei cu rangul de sachelar, care prevede dreptul de a purta brâu albastru. De asemenea, toți cei care s-au implicat în lucrările de renovare a casei parohiale au primit din partea chiriarhului locului diplome de aleasă cinstire.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Sfințirea capelei mortuare din Panticeu

Sfințirea capelei mortuare din Panticeu

Joi, 22 februarie 2024, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a binecuvântat comunitatea ortodoxă din Panticeu, județul Cluj, cu prilejul sfințirii capelei mortuare din...