ÎPS Andrei, la binecuvântarea lucrărilor din parohia Berindu

de | aug. 30, 2015

În duminica a 13-a după Rusalii, Mitropolitul Clujului a resfințit biserica parohiei Berindu din protopopiatul Huedin, renovată în întregime în ultimii ani. Binecuvantarea lucrărilor a avut loc în dimineața zilei de 30 august și a fost urmată de Sfânta Liturghie oficiată de Înaltpresfințitul Andrei pe un Altar de vară situat în curtea locașului de cult.

Comunitatea parohiei a venit în număr mare la sarbatoarea care a încununat lucrările desfășurate în ultimii ani. Pentru implicarea în realizarea acestora, părintele paroh Mihai Racolța  a primit din partea chiriarhului, distincția de iconom stravrofor.11973218_958341980874755_1993677320_o

De asemenea, Mitropolitul Clujului a acordat Crucea Transilvană principalului ctitor al bisericii, domnului Remus Lăpușan și diplome de aleasă cinstire mai multor persoane care s-au implicat în lucrările realizate.

La finalul Sfintei Liturghii s-a oficiat și o slujbă de Sfeștanie la căminul cultural din localitate.

 

ÎPS Andrei: „Prin jertfa Crucii Sale, miliarde de oameni vor fi mântuiți”.

Celor prezenți la sărbătoarea de la Berindu, Înaltpresfințitul Andrei le-a vorbit despre importanța creștinismului: „Prin jertfa Crucii Sale s-a întemeiat biserica creștină care dăinuiește până la sfârșitul veacurilor și prin care milioane și miliarde de oameni vor fi mântuiți. Concluzia pe care o tragem este să fim convinși că singura șansă de a merge înainte și de a fi mai bine este Hristos și Biserica Lui creștină. Și atunci realizăm de ce înaintașii noștri au ținut atât de mult la biserică, la creștinism și la toate tradițiile pe care le-am primit de la Domnul Hristos”.

Încununarea lucrărilor din parohia Berindu

Reabilitarea bisericii din Berindu s-a realizat începând cu anul 2011. Părintele paroh Mihai Racolța le-a vorbit celor prezenți despre realizările făcute în parohie, de când este preot paroh: „Am intensificat programul liturgic, programul de rugăciune, programul catehetic, am săvârșit diferite activități recreative și catehetice cu tinerii și copiii din parohie, am înmulțit activitățile social-filantropice și misionare. Pe plan administrativ între anii 2010-2011 am renovat casa parohială în interior și în exterior. Am obținut fonduri pentru restaurarea și repictarea bisericii. Între anii 2011-2015, am renovat biserica parohială, s-a repictat biserica și s-a înzestrat cu un mobilier nou s-a înlocuit parchetul, s-a introdus încălzirea centrală și s-a reparat acoperișul”.

În Biserica parohiei Berindu, credincioșii se pot închina permanent unui veștmânt al Sfintei Cuvioase Filofteia, așezat într-o raclă specială.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

A treia ediție a expoziției-concurs de artă sacră „Ortodoxia”

A treia ediție a expoziției-concurs de artă sacră „Ortodoxia”

Sâmbătă, 25 mai 2024, Facultatea de Teologie Ortodoxă din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca a organizat cea de-a treia ediție a expoziției-concurs de artă sacră „Ortodoxia”. Evenimentul, desfășurat în prezența Preasfințitului Părinte Benedict...

Sfințirea Altarului de vară din Parohia Budești

Sfințirea Altarului de vară din Parohia Budești

Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, s-a aflat sâmbătă, 25 mai 2024, în mijlocul credincioșilor Parohiei „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Budești, județul Bistrița-Năsăud. Cu această...