ÎPS Andrei, la hramul Mănăstirii Cristorel: „Domnul Hristos, Biruitorul morții, să tămăduiască bolnavii și să înlăture pandemia”

de | apr. 11, 2020 | Actualitatea religioasă

În Sâmbăta lui Lazăr, 11 aprilie 2020, Înaltpreasfinţitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului şi Clujului şi Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului, s-a aflat în mijlocul obștii monahale de la Mănăstirea Cristorel, cu prilejul hramului.

De la ora 10:00, în biserica asezământului monahal, ocrotit de Sfantul Ilie Tesviteanul și Dreptul Lazăr, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei a oficiat Sfânta Liturghie, în sobor restrans de preoți și diaconi, fără accesul credincioșilor, ca urmare a măsurilor de prevenție şi limitare a răspândirii coronavirusului.

După citirea pericopei evanghelice, Părintele Mitropolit Andrei a rostit un cuvânt de învățătură, intitulat „Iisus Hristos, Biruitorul morții”.

„Îl rugăm pe Domnul Hristos, Biruitorul morții, să-i tămăduiască pe cei bolnavi din lumea aceasta și să înlăture această pandemie care s-a revărsat peste tot pământul. Și, cum l-a sculat pe Lazăr din morți, așa să aibă milă de lumea aceasta, pe care El a zidit-o, și să o desăvârșească.”

 

 

În cadrul slujbei, ierarhul s-a rugat pentru cei bolnavi, pentru personalul medical și pentru toți cei aflați în slujba aproapelui. Totodată, a citit rugăciunea specială pentru încetarea noii pandemii.

La final, ÎPS Andrei a oficiat slujba Parastasului de obște.

Mănăstirea „Sfinții Ilie și Lazăr” este așezată la marginea hotarului satului Cristorel, comuna Așchileu, județul Cluj. Începuturile acestui așezământ monahal au fost puse în anul 1998. Mănăstirea de maici o are ca stareță pe stavrofora Parascheva Buculei, iar ca duhovnic pe părintele Siluan Trâmbițașu.

 

 

 

Ultimele articole

23 octombrie – Sfântul Apostol Iacov, ruda Domnului

23 octombrie – Sfântul Apostol Iacov, ruda Domnului

Acest Sfânt Iacob, numit fratele Domnului (Galateni 1, 19), a fost cel dintâi episcop al Ierusalimului. El nu face parte dintre cei 12 Apostoli ai Domnului, ci dintre cei 70, şi era numit frate al Domnului, ca şi Sfinţii Simeon (Simon), Iuda...

Conferință preoțească de toamnă în Protopopiatul Turda

Conferință preoțească de toamnă în Protopopiatul Turda

Clericii din Protopopiatul Ortodox Turda s-au reunit joi, 22 octombrie 2020, în cadrul conferinței preoțești de toamnă. Întâlnirea s-a desfășurat la Mănăstirea Mihai Vodă și a fost precedată de o slujbă de Te Deum, oficiată de Preasfințitul Părinte Benedict...

Hramul Mănăstirii „Petru Rareș Vodă” din Ciceu-Corabia

Hramul Mănăstirii „Petru Rareș Vodă” din Ciceu-Corabia

Mănăstirea „Petru Rareș Vodă” din localitatea bistrițeană Ciceu-Corabia, Protopopiatul Beclean, și-a prăznuit miercuri, 21 octombrie 2020, ocrotitorii spirituali, pe Sfinţii Mărturisitori Ardeleni: Cuvioșii Visarion Sarai și Sofronie de la Cioara, Mucenicul Oprea...

Conferință preoțească de toamnă în Protopopiatul Beclean

Conferință preoțească de toamnă în Protopopiatul Beclean

Clericii din Protopopiatul Ortodox Beclean s-au reunit marți, 20 octombrie 2020, în cadrul conferinței preoțești de toamnă. Întâlnirea s-a desfășurat la Mănăstirea Dobric și a fost precedată de o slujbă de Te Deum, oficiată de Preasfințitul Părinte Benedict...