ÎPS Andrei, la hramul Mănăstirii Cristorel: „Domnul Hristos, Biruitorul morții, să tămăduiască bolnavii și să înlăture pandemia”

de | apr. 11, 2020

În Sâmbăta lui Lazăr, 11 aprilie 2020, Înaltpreasfinţitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului şi Clujului şi Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului, s-a aflat în mijlocul obștii monahale de la Mănăstirea Cristorel, cu prilejul hramului.

De la ora 10:00, în biserica asezământului monahal, ocrotit de Sfantul Ilie Tesviteanul și Dreptul Lazăr, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei a oficiat Sfânta Liturghie, în sobor restrans de preoți și diaconi, fără accesul credincioșilor, ca urmare a măsurilor de prevenție şi limitare a răspândirii coronavirusului.

După citirea pericopei evanghelice, Părintele Mitropolit Andrei a rostit un cuvânt de învățătură, intitulat „Iisus Hristos, Biruitorul morții”.

„Îl rugăm pe Domnul Hristos, Biruitorul morții, să-i tămăduiască pe cei bolnavi din lumea aceasta și să înlăture această pandemie care s-a revărsat peste tot pământul. Și, cum l-a sculat pe Lazăr din morți, așa să aibă milă de lumea aceasta, pe care El a zidit-o, și să o desăvârșească.”

 

 

În cadrul slujbei, ierarhul s-a rugat pentru cei bolnavi, pentru personalul medical și pentru toți cei aflați în slujba aproapelui. Totodată, a citit rugăciunea specială pentru încetarea noii pandemii.

La final, ÎPS Andrei a oficiat slujba Parastasului de obște.

Mănăstirea „Sfinții Ilie și Lazăr” este așezată la marginea hotarului satului Cristorel, comuna Așchileu, județul Cluj. Începuturile acestui așezământ monahal au fost puse în anul 1998. Mănăstirea de maici o are ca stareță pe stavrofora Parascheva Buculei, iar ca duhovnic pe părintele Siluan Trâmbițașu.

 

 

 

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Noaptea Muzeelor 2024 la Muzeul Mitropoliei Clujului

Noaptea Muzeelor 2024 la Muzeul Mitropoliei Clujului

A fost o nouă Noapte a Muzeelor memorabilă pentru instituția noastră, a douăzecea pe plan european și național și a zecea de când, într-un număr atât de mare, ne treceți pragul. Și în seara zilei de 18 mai 2024, peste 900 de vizitatori au dorit să descopere un spațiu...