ÎPS Andrei, la hramul Mănăstirii Cristorel: „Domnul Hristos, Biruitorul morții, să tămăduiască bolnavii și să înlăture pandemia”

de | apr. 11, 2020 | Actualitatea religioasă

În Sâmbăta lui Lazăr, 11 aprilie 2020, Înaltpreasfinţitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului şi Clujului şi Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului, s-a aflat în mijlocul obștii monahale de la Mănăstirea Cristorel, cu prilejul hramului.

De la ora 10:00, în biserica asezământului monahal, ocrotit de Sfantul Ilie Tesviteanul și Dreptul Lazăr, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei a oficiat Sfânta Liturghie, în sobor restrans de preoți și diaconi, fără accesul credincioșilor, ca urmare a măsurilor de prevenție şi limitare a răspândirii coronavirusului.

După citirea pericopei evanghelice, Părintele Mitropolit Andrei a rostit un cuvânt de învățătură, intitulat „Iisus Hristos, Biruitorul morții”.

„Îl rugăm pe Domnul Hristos, Biruitorul morții, să-i tămăduiască pe cei bolnavi din lumea aceasta și să înlăture această pandemie care s-a revărsat peste tot pământul. Și, cum l-a sculat pe Lazăr din morți, așa să aibă milă de lumea aceasta, pe care El a zidit-o, și să o desăvârșească.”

 

 

În cadrul slujbei, ierarhul s-a rugat pentru cei bolnavi, pentru personalul medical și pentru toți cei aflați în slujba aproapelui. Totodată, a citit rugăciunea specială pentru încetarea noii pandemii.

La final, ÎPS Andrei a oficiat slujba Parastasului de obște.

Mănăstirea „Sfinții Ilie și Lazăr” este așezată la marginea hotarului satului Cristorel, comuna Așchileu, județul Cluj. Începuturile acestui așezământ monahal au fost puse în anul 1998. Mănăstirea de maici o are ca stareță pe stavrofora Parascheva Buculei, iar ca duhovnic pe părintele Siluan Trâmbițașu.

 

 

 

Ultimele articole

Credința, pe tabla de șah

Credința, pe tabla de șah

Dacă ar fi să-l „definesc” pe părintele Ovidiu Gavrea printr-un cuvânt (în măsura în care oamenii pot fi „definiți” prin unul sau mai multe cuvinte), i-aș spune „Părintele Bucurie”. Sau „Părintele Dragoste”. Sau „Părintele Prieten”. Și nu cred că este cineva, dintre...

Biserica din Poienile Zagrei, resfințită de Mitropolitul Clujului

Biserica din Poienile Zagrei, resfințită de Mitropolitul Clujului

În Duminica a 4-a după Paști (a vindecării slăbănogului de la Vitezda), 15 mai 2022,  Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a binecuvântat comunitatea ortodoxă din...

Mitropolitul Andrei i-a binecuvântat pe românii din Londra

Mitropolitul Andrei i-a binecuvântat pe românii din Londra

În Duminica a 3-a după Paști (a Mironosițelor), 8 mai 2022, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a aflat în mijlocul comunității ortodoxe române din Londra, Regatul...