ÎPS Andrei, la hramul Mănăstirii Cristorel

de | apr. 8, 2017

Aflată sub ocrotirea Sfântului și Dreptului Lazăr, mănăstirea de la Cristorel și-a sărbătorit în această dimineață ocrotitorul în cadrul unei liturghii arhierești.

De la ora 10:00, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, înconjurat de un sobor de 10 slujitori, a oficiat în biserica mănăstirii Sfânta Liturghie. La momentul potrivit din cadrul slujbei, Părintele Mitropolit Andrei a adresat celor prezenți un cuvânt încurajator în care a vorbit celor prezenți despre Mântuitorul Hristos ca biruitor al morții și dătătorul vieții veșnice:

„În fața mormântului lui Lazăr, Domnul Iisus Hristos, Domnul vieții, se confruntă cu vrășmașul Lui, cu domnul morții, cu diavolul; pentru că dacă viața este Hristos, moartea este diavolul. Și acolo în fața mormântului lui Lazăr vede Domnul Iisus Hristos ce lucrare prăpăstioasă a făcut diavolul. Sfântul Pavel ne spune în Epistola către Romani, capitolul 5, versetul 12 că printr-un om a venit păcatul în lume și prin păcat moartea. Dar păcatul cine l-a sugerat? Diavolul l-a sugerat! Ei, acolo în fața mormântului lui Lazăr, Domnul Hristos se confruntă cu vrăjmașul Lui, cu diavolul. Pentru că Dumnezeu nu a făcut moartea și nu se bucură de pieirea celor vii, ne spune Înțeleptul Solomon. Dumnezeu a făcut viața, Dumnezeu a făcut frumosul, Dumnezeu nu a făcut moartea și nu se bucură de pieirea celor vii. Și iată că Fiul lui Dumnezeu, văzând ce lucrare teribil de rea a făcut diavolul, plânge în fața mormântului lui Lazăr.”

La finalul Sfintei Liturghii, împreună cu preoții slujitori, obștea mănăstirii și credincioșii prezenți, Părintele Mitropolit Andrei a oficiat slujba Parastasului de obște.

Mănăstirea Cristorel a fost înființată în anul 2000 și are, în prezent o obște formată din 9 viețuitoare, aflate sub povățuirea duhovnicească a părintelui Siluan Trâmbițașul și a stareței Paraschiva Buculei.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Noaptea Muzeelor 2024 la Muzeul Mitropoliei Clujului

Noaptea Muzeelor 2024 la Muzeul Mitropoliei Clujului

A fost o nouă Noapte a Muzeelor memorabilă pentru instituția noastră, a douăzecea pe plan european și național și a zecea de când, într-un număr atât de mare, ne treceți pragul. Și în seara zilei de 18 mai 2024, peste 900 de vizitatori au dorit să descopere un spațiu...