ÎPS Andrei, la hramul Mănăstirii Cristorel

de | apr. 8, 2017 | Actualitatea religioasă

Aflată sub ocrotirea Sfântului și Dreptului Lazăr, mănăstirea de la Cristorel și-a sărbătorit în această dimineață ocrotitorul în cadrul unei liturghii arhierești.

De la ora 10:00, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, înconjurat de un sobor de 10 slujitori, a oficiat în biserica mănăstirii Sfânta Liturghie. La momentul potrivit din cadrul slujbei, Părintele Mitropolit Andrei a adresat celor prezenți un cuvânt încurajator în care a vorbit celor prezenți despre Mântuitorul Hristos ca biruitor al morții și dătătorul vieții veșnice:

„În fața mormântului lui Lazăr, Domnul Iisus Hristos, Domnul vieții, se confruntă cu vrășmașul Lui, cu domnul morții, cu diavolul; pentru că dacă viața este Hristos, moartea este diavolul. Și acolo în fața mormântului lui Lazăr vede Domnul Iisus Hristos ce lucrare prăpăstioasă a făcut diavolul. Sfântul Pavel ne spune în Epistola către Romani, capitolul 5, versetul 12 că printr-un om a venit păcatul în lume și prin păcat moartea. Dar păcatul cine l-a sugerat? Diavolul l-a sugerat! Ei, acolo în fața mormântului lui Lazăr, Domnul Hristos se confruntă cu vrăjmașul Lui, cu diavolul. Pentru că Dumnezeu nu a făcut moartea și nu se bucură de pieirea celor vii, ne spune Înțeleptul Solomon. Dumnezeu a făcut viața, Dumnezeu a făcut frumosul, Dumnezeu nu a făcut moartea și nu se bucură de pieirea celor vii. Și iată că Fiul lui Dumnezeu, văzând ce lucrare teribil de rea a făcut diavolul, plânge în fața mormântului lui Lazăr.”

La finalul Sfintei Liturghii, împreună cu preoții slujitori, obștea mănăstirii și credincioșii prezenți, Părintele Mitropolit Andrei a oficiat slujba Parastasului de obște.

Mănăstirea Cristorel a fost înființată în anul 2000 și are, în prezent o obște formată din 9 viețuitoare, aflate sub povățuirea duhovnicească a părintelui Siluan Trâmbițașul și a stareței Paraschiva Buculei.

Ultimele articole

Problema autocefaliilor în perioada modernă: situația bisericească din Ucraina

Pentarhia în Evul Mediu

În continuarea discuțiilor din săptămânile trecute, de data aceasta vă invităm să acultați un nou dialog cu dr. Mircea Gheorghe Abrudan, cercetător științific în cadrul Institutului de Istorie George Barițiu al Academiei Române, filiala Cluj-Napoca, doctor în istorie...

Biserica din Poienile Zagrei, resfințită de Mitropolitul Clujului

Biserica din Poienile Zagrei, resfințită de Mitropolitul Clujului

În Duminica a 4-a după Paști (a vindecării slăbănogului de la Vitezda), 15 mai 2022,  Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a binecuvântat comunitatea ortodoxă din...

Mitropolitul Andrei i-a binecuvântat pe românii din Londra

Mitropolitul Andrei i-a binecuvântat pe românii din Londra

În Duminica a 3-a după Paști (a Mironosițelor), 8 mai 2022, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a aflat în mijlocul comunității ortodoxe române din Londra, Regatul...