ÎPS Andrei, la începutul anului 2017: „Fiecare zi a vieții noastre să o folosim foarte bine”

de | ian. 1, 2017 | Actualitatea religioasă

Sute de clujeni au întâmpinat anul 2017 în rugăciune, în Catedrala Mitropolitană din centrul orașului Cluj-Napoca. Puțin după miezul nopții, Mitropolitul Clujului, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, alături de un sobor de preoți, a săvârșit o slujbă de Te-Deum. Împreună cu credincioșii eparhiei au adus mulţumire pentru anul care a trecut şi au cerut binecuvântare de la Dumnezeu, pentru anul care a început.

La sfârșitul slujbei Părintele Mitropolit a rostit o meditație despre trecerea timpului, îndemnându-i pe credincioși să-și valorifice în mod chibzuit fiecare zi a vieții lor:

Tot cu rugăciune au început clujenii prima zi a anului 2017, mulți dintre ei participând la Catedrala Mitropolitană la Sfânta Liturghie, oficiată de Înaltpreasfinţitul Părinte Andrei, alături de un sobor de preoţi şi diaconi. În cadrul predicii Părintele Mitropolit a făcut referire la cele trei mari sărbători de astăzi, Tăierea-împrejur a Domnului, Sfântul Vasile cel Mare și Anul Nou, vorbind despre Botezul în Hristos și conlucrarea cu Harul Duhului Sfânt:

La finalul predicii, Întâistătătorul Mitropoliei Clujului le-a dorit enoriașilor ca în noul an să-și înmulțească râvna și să devină mai buni. Clujenii ce au participat în prima zi din an la Sfânta Liturghie în Catedrala Mitropolitană s-au bucurat de un scurt concert de colinde susținut de Corul Catedralei, dirijat de pr. prof. Vasile Stanciu. În finalul slujbei soborul de preoți alături de ÎPS Andrei a oficiat o slujbă de mulțumire, cântând împreună cu credincioșii tradiționalul La Mulți Ani.

Ultimele articole

Hramul Parohiei „Sfântul Dumitru” din Florești

Hramul Parohiei „Sfântul Dumitru” din Florești

La sărbătoarea Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, marți, 26 octombrie 2021, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, a slujit în Parohia „Sfântul Dumitru” din Florești,...