IPS Andrei, la începutul anului 2019: „Să rămânem credincioși, apropiați de biserică și unii de alții”

de | ian. 1, 2019 | Actualitatea religioasă

Mii de clujeni au întâmpinat anul 2019 în rugăciune, la Catedrala Mitropolitană din centrul orașului Cluj-Napoca. Puțin după miezul nopții, după spectacolul de artificii din fața Catedralei, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a săvârșit o slujbă de Te Deum, fiind înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, printre care exarhul mănăstirilor din Arhiepiscopia Clujului, arhim. Dumitru Cobzaru și eclesiarhul Catedralei Mitropolitane, protos. Simeon Pintea.

Astfel, împreună cu credincioșii prezenți, au adus mulţumire pentru anul care s-a încheiat şi au cerut binecuvântare de la Dumnezeu, pentru anul care a început.

La sfârșitul slujbei, Părintele Mitropolit Andrei a rostit un scurt cuvânt în care a evidențiat importanța istorică a anului 2018 și a vorbit despre noul an 2019, care este declarat de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române – Anul omagial al satului românesc. De asemenea, ierarhul le-a urat tuturor sănătate și să aibă  realizări spirituale și materiale în noul an.

 

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a declarat anul 2019: „Anul omagial al satului românesc (al preoților, învățătorilor și primarilor gospodari)” și „Anul comemorativ al patriarhilor Nicodim Munteanu și Iustin Moisescu și al traducătorilor de cărți bisericești”, pe tot cuprinsul Patriarhiei Române.

Mai multe fotografii găsiți AICI

Mii de clujeni au întâmpinat anul 2019 în rugăciune, la Catedrala Mitropolitană din centrul orașului Cluj-Napoca. Puțin…

Publicată de Mitropolia Clujului, Maramureșului și Sălajului pe Luni, 31 decembrie 2018

Ultimele articole