ÎPS Andrei la întâlnirea de 50 de ani de la terminarea liceului

de | iul. 15, 2017

Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului s-a reîntâlnit sâmbătă, 15 iulie 2017, cu profesorii și colegii din liceu. Evenimentul a fost organizat astăzi la Grupul Şcolar „Gheorghe Pop de Băseşti” din Cehu Silvaniei cu prilejul împlinirii a 50 de ani de la absolvire.

Întâlnirea a debutat la 9 cu ora de dirigenție, la care Înaltpreasfințitul Andrei împreună cu dirigintele Ieremia Borca și colegii de liceu au depănat amintiri și au vorbit despre cei 50 de ani care au trecut. Nu au fost uitați nici dascălii și colegii care au trecut între timp la cele veșnice, pentru ei a fost oficiată la biserica din oraș o slujbă de pomenire, iar la mormintele lor din cimitirul central a fost pusă câte o floare.

Înaltpreasfințitul Părinte Andrei spune că satul unde s-a născut și școala care l-a pregătit pentru viață au un loc aparte în sufletul Înaltpreasfinției sale:

Înaltpreasfințitul Părinte Andrei s-a născut la 24 ianuarie 1949, în satul Oarţa de Sus, judeţul Maramureş. A urmat liceul în Cehul Silvaniei, astăzi Grupul Şcolar „Gheorghe Pop de Băseşti” şi cursurile Facultăţii de Construcţii Căi Ferate din Bucureşti între anii 1967-1972. Din 1976 a urmat Institutul Teologic de Grad Universitar din Sibiu  și a fost licențiat în 1978. A urmat cursurile de doctorat ale Institutului Teologic din Bucureşti, iar din anul 1998 este  „Doctor în Teologie”.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Liturghie arhierească și sfințirea capelei mortuare din Geaca

Liturghie arhierească și sfințirea capelei mortuare din Geaca

Sâmbătă, 20 aprilie 2024, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a aflat în mijlocul comunității din Parohia Geaca, județul Cluj, cu prilejul sfințirii capelei mortuare...