ÎPS Andrei, la Mănăstirea Florești: „Nici muncă fără rugăciune, nici rugăciune fără muncă!”

de | oct. 1, 2015

Hramul Mănăstirii „Acoperământul Maicii Domnului” de la Florești a fost serbat joi, 1 octombrie 2015,  în prezența Înaltpresfințitului Părinte Andrei și a unui sobor de peste 40 de preoți.

De asemenea, la sărbătoarea mănăstirii clujene, au participat sute de credincioși.

Celor prezenți, Înaltpresfințitul Părinte Andrei le-a vorbit despre importanța împletirii muncii cu rugăciunea, atât în viața oamenilor obișnuiți cât și în viața monahilor: „Maria asculta cuvântul Domnul, Marta se silea pentru multe ca să facă ospăț tot pentru Domnul și ele îmbinate laolaltă sunt o adevărată filozofie. De aceea, în rânduielile călugărești dintotdeauna erau trecute și rugăciunea și munca. Iar cumpăna trebuie ținută. Nici rugăciune fără muncă, nici muncă fără rugăciune. A nu merge la Sfânta Liturghie, a nu te preocupa de lecturarea Scripturii, e o secătuire interioară și oricât de mult ai munci, munca ta nu este cu folos”.

La finalul Sfintei Liturghii, soborul s-a rugat pentru sufletele ctitorilor mănăstirii Florești. Tot atunci, Mitropolitul Clujului l-a hirotesit protosinghel, pe unul din duhovnicii mănăstirii, părintele Anastasie Berbecel.

Mănăstirea „Acoperământul Maicii Domnului” a fost înfiinţată în anul 1994, iar biserica mănăstirii a fost sfințită în anul  2010.

Așezământul monahal este un important centru de pelerinaj pentru credincioșii din Cluj-Napoca și din împrejurimi.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA