ÎPS Andrei, mesaj adresat tinerilor din Mitropolia Clujului: „Voi sunteți misionarii Bisericii”

de | iul. 30, 2017 | Actualitatea religioasă

Atmosferă de sărbătoare a fost și duminică, 30 iulie 2017, la Bistrița, în a doua zi a Întâlnirii Tinerilor Ortodocși din Mitropolia Clujului, unde cei peste 1000 de tineri au participat la Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie.

Slujba a fost oficiată pe o scenă amenajată în curtea bisericii protopopiatului, de Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Andrei, alături un  numeros sobor de preoți și diaconi, din care au făcut parte părinți consilieri de la Centrul Eparhial din Cluj și preoții protopopi ai Arhiepiscopiei. Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de Grupul Coral Oremus, de la Seminarul Teologic Ortodox Cluj, coordonați de Arhid. Daniel Mocanu.

În cadrul predicii Înaltpreasfințitul Părinte Andrei le-a vorbit tinerilor despre importanța Sfintei Liturghii, îndemnându-i să le explice și altora de ce este atât de important să participe duminică de duminică la acest ospăț al credinței:

La finalul slujbei pr. protopop de Bistrița Alexandru Vidican le-a spus tinerilor să-și amintească cu drag de aceste două zile pe care le-au petrecut la Bistrița, unde își au obârșia multe personalități ale neamului românesc:

Întâlnirea tinerilor ortodocși din Mitropolia Clujului, ce a avut loc anul acesta în premieră la Bistrița, s-a încheiat cu un spectacol muzical susținut de Grupul Valeria Peter Predescu, Trupa Big City, Florin Săsărman, Ducu Bertzi și alți tineri invitați și o festivitate de premiere, ambele organizate în sala Polivalentă din oraș.

Ultimele articole

Ziua Culturii Naţionale, sărbătorită la Cluj-Napoca

Ziua Culturii Naţionale, sărbătorită la Cluj-Napoca

De Ziua Culturii Naționale și a comemorării marelui poet Mihai Eminescu, la 172 de ani de la nașterea sa, la Cluj-Napoca a avut loc un eveniment religios și cultural-artistic, în prezența reprezentanților cultelor religioase din municipiu, a autorităților civile și...