ÎPS Andrei, mesaj adresat tinerilor din Mitropolia Clujului: „Voi sunteți misionarii Bisericii”

de | iul. 30, 2017 | Actualitatea religioasă

Atmosferă de sărbătoare a fost și duminică, 30 iulie 2017, la Bistrița, în a doua zi a Întâlnirii Tinerilor Ortodocși din Mitropolia Clujului, unde cei peste 1000 de tineri au participat la Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie.

Slujba a fost oficiată pe o scenă amenajată în curtea bisericii protopopiatului, de Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Andrei, alături un  numeros sobor de preoți și diaconi, din care au făcut parte părinți consilieri de la Centrul Eparhial din Cluj și preoții protopopi ai Arhiepiscopiei. Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de Grupul Coral Oremus, de la Seminarul Teologic Ortodox Cluj, coordonați de Arhid. Daniel Mocanu.

În cadrul predicii Înaltpreasfințitul Părinte Andrei le-a vorbit tinerilor despre importanța Sfintei Liturghii, îndemnându-i să le explice și altora de ce este atât de important să participe duminică de duminică la acest ospăț al credinței:

La finalul slujbei pr. protopop de Bistrița Alexandru Vidican le-a spus tinerilor să-și amintească cu drag de aceste două zile pe care le-au petrecut la Bistrița, unde își au obârșia multe personalități ale neamului românesc:

Întâlnirea tinerilor ortodocși din Mitropolia Clujului, ce a avut loc anul acesta în premieră la Bistrița, s-a încheiat cu un spectacol muzical susținut de Grupul Valeria Peter Predescu, Trupa Big City, Florin Săsărman, Ducu Bertzi și alți tineri invitați și o festivitate de premiere, ambele organizate în sala Polivalentă din oraș.

Ultimele articole

6 octombrie – Sfântul Apostol Toma; Sf. Mc. Erotiida

6 octombrie – Sfântul Apostol Toma; Sf. Mc. Erotiida

Biserica Ortodoxă sărbătorește astăzi pe Sfântul Apostol Toma și pe Sfânta Muceniță Erotiida. Sfântul Apostol Toma s-a născut în cetatea Paneada (numită şi Cezareea lui Filip), din Galileea. Numele de Toma, în limba aramaică, înseamnă geamăn, ca şi cel de Didymos în...

Gloria Bizanțului

Gloria Bizanțului

Istoria creștinismului nu poate fi înțeleasă în complexitatea ei fără fascinanta lume a Bizanțului. Pe durata a peste o mie de ani, acest imperiu a cunoscut gloria dar și declinul, expansiunea dar și împresurările, și în pofida conotațiilor peiorative ale termenului...

Hramul Parohiei „Sf. Ap. Toma” din cartierul clujean Mărăști

Hramul Parohiei „Sf. Ap. Toma” din cartierul clujean Mărăști

În Duminica a 19-a după Rusalii (Predica de pe munte – Iubirea vrăjmașilor), 2 octombrie 2022, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a aflat în mijlocul credincioșilor...