ÎPS Andrei, Mitropolitul Clujului la hramul Mănăstirii „Sf. Ioan Iacob Hozevitul”, de la Piatra Craiului

de | aug. 5, 2017

Cu prilejul pomenirii sfântului Ioan Iacob de la Neamț, numit și Hozevitul, așezământul monahal de la Piatra Craiului, Protopopiatul Huedin și-a serbat  hramul, în prezența Înaltpreasfințitului  Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului.

Programul dedicat hramului a început din ajun, cu primirea icoanei sfântului Efrem cel Nou și a continuat de la ora 18:00 cu slujba Privegherii, oficiată de Mitropolitul Andrei al Clujului.

De  dimineață, ierarhul a sfințit crucile care vor fi așezate pe turlele bisericii mănăstirii, iar apoi a oficiat Sfânta Liturghie alături de un numeros sobor de preoți și diaconi din care a făcut parte și arhim. Dumitru Cobzaru, exarhul mănăstirilor din Arhiepiscopia Clujului.

În cuvântul de învățătură rostit, Părintele Mitropolit Andrei a vorbit despre dumnezeiescul dor care l-a animat pe Sfântul Ioan Iacob Hozevitul.

La finalul programului liturgic a fost inaugurat muzeul mănăstirii, care cuprinde în prezent o colecție de covoare maramureșene donate de doamna Maria Pop, ne-a spus starețul mănăstirii de la Piatra Craiului, protos. Antonie Flore.

Mănăstirea „Sfântul Ioan Iacob Hozevitul”, este situată pe raza localității Bucea, în dreptul Popasului Piatra Craiului.  Așezământul monahal de calugari  a fost înființat în anul 1995.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Noaptea Muzeelor 2024 la Muzeul Mitropoliei Clujului

Noaptea Muzeelor 2024 la Muzeul Mitropoliei Clujului

A fost o nouă Noapte a Muzeelor memorabilă pentru instituția noastră, a douăzecea pe plan european și național și a zecea de când, într-un număr atât de mare, ne treceți pragul. Și în seara zilei de 18 mai 2024, peste 900 de vizitatori au dorit să descopere un spațiu...