ÎPS Andrei, Mitropolitul Clujului la hramul Mănăstirii „Sf. Ioan Iacob Hozevitul”, de la Piatra Craiului

de | aug. 5, 2017 | Actualitatea religioasă

Cu prilejul pomenirii sfântului Ioan Iacob de la Neamț, numit și Hozevitul, așezământul monahal de la Piatra Craiului, Protopopiatul Huedin și-a serbat  hramul, în prezența Înaltpreasfințitului  Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului.

Programul dedicat hramului a început din ajun, cu primirea icoanei sfântului Efrem cel Nou și a continuat de la ora 18:00 cu slujba Privegherii, oficiată de Mitropolitul Andrei al Clujului.

De  dimineață, ierarhul a sfințit crucile care vor fi așezate pe turlele bisericii mănăstirii, iar apoi a oficiat Sfânta Liturghie alături de un numeros sobor de preoți și diaconi din care a făcut parte și arhim. Dumitru Cobzaru, exarhul mănăstirilor din Arhiepiscopia Clujului.

În cuvântul de învățătură rostit, Părintele Mitropolit Andrei a vorbit despre dumnezeiescul dor care l-a animat pe Sfântul Ioan Iacob Hozevitul.

La finalul programului liturgic a fost inaugurat muzeul mănăstirii, care cuprinde în prezent o colecție de covoare maramureșene donate de doamna Maria Pop, ne-a spus starețul mănăstirii de la Piatra Craiului, protos. Antonie Flore.

Mănăstirea „Sfântul Ioan Iacob Hozevitul”, este situată pe raza localității Bucea, în dreptul Popasului Piatra Craiului.  Așezământul monahal de calugari  a fost înființat în anul 1995.

Ultimele articole

Premieră la Teatrul „Puck”: „Cei trei purceluși”

Premieră la Teatrul „Puck”: „Cei trei purceluși”

Cei mici și cei mari sunt așteptați duminică, 21 mai, de la ora 17, la Teatrul de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca la o nouă premieră. Este vorba de spectacolul interactiv „Cei trei purceluși”, după James Halliwell-Phillipps, în regia lui Rumi László. Binecunoscuta...