ÎPS Andrei: „Postul, pocăința, rugăciunea și milostenia ne ajută să redobândim Raiul pierdut”

de | feb. 26, 2017 | Actualitatea religioasă

În duminica Izgonirii lui Adam din Rai, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului, a târnosit biserica parohiei Stolna din protopopiatul Cluj I. După o lucrare de 17 ani, locașul de cult a primit binecuvântarea ierarhului și va servi de acum comunitatea ortodoxă din Stolna, care numără mai bine de 200 de suflete.

Slujba de binecuvântare a fost oficiată de la ora 9:00 și a fost urmată de Sfânta Liturghie, săvârșită în sobor de peste 15 preoți în biserica parohială ocrotită de Sfântul Prorooc Ilie. Răspunsurile la slujbă au fost date de corul parohiei Cetatea Fetei Florești, condus de pr. Decebal Gorea. În cadrul cuvântului de învățătură Părintele Mitropolit le-a spus creștinilor acestei mici comunități că postul, pocăința, rugăciunea și milostenia ne ajută să regăsim Raiul cel pierdut:

La finalul Liturghiei părintele paroh Doru Moldovan a fost ridicat la rangul de iconom stavrofor, iar părintele Damian Tuluc, cel care a pictat gratuit locașul de cult împreună cu ucenicii săi a primit ordinul „Sfântul Pahomie de la Gledin”. Au mai fost acordate Ordinul „Sfinții Martiri Năsăudeni” primarului Andrei Tamaș din Săvădisla și epitropului Nicolae Hodrea, precum și diplome de aleasă cinstire tuturor celor care au ajutat la construirea bisericii.

Parohia Stolna deține, potrivit părintelui paroh, Doru Moldovan și o biserică monument istoric ce datează de la 1730, ocrotită de Cuvioasa Parascheva. Pe viitor se dorește ridicarea unei noi case parohiale și a unei biserici în Vlaha, filie a parohiei Stolna, pentru a deservi mica comunitate de aici, care numără aproximativ 20 de familii.

Ultimele articole

Hramul Parohiei „Sfântul Dumitru” din Florești

Hramul Parohiei „Sfântul Dumitru” din Florești

La sărbătoarea Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, marți, 26 octombrie 2021, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, a slujit în Parohia „Sfântul Dumitru” din Florești,...