IPS Andrei: Postul, rugăciunea și pocăința ne ajută să găsim Raiul

de | mart. 13, 2016

În Duminica izgonirii lui Adam din Rai, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, a săvârșit Sfânta Liturghie în localitatea Cristorel din județul Cluj. Păritele Mitropolit a fost invitat de comunitatea ortodoxă din localitate pentru a sfinți noul iconostat al bisericii și pentru a binecuvânta noua grădiniță din localitate.

Astfel, începând cu ora 10, în biserica ocrotită de Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil, s-a săvârșit Sfânta Liturghie Arhierească, de către Părintele Mitropolit Andrei alături de un sobor de slujitori, cu participarea a numeroși credincioși din localitate dar și multi fii ai satului. Răspunsurile liturgice au fost date de grupul vocal Sf. Mare Mucenic Mina, din Cluj-Napoca.

Postul, rugăciunea și pocăința sunt mijloacele care ne ajută la găsirea Raiului pierdut

 

Duminica izginirii lui Adam din Rai este ultima duminica dinaintea Postului Mare fapt pentru care, în cuvântul de învățătură, Înaltpreasfințitul Andrei le-a oferit credincioșilor câteva sfaturi duhovnicești pentru ca postul sa fie deplin.

În cadrul  Sfintei Liturghii ÎPS Andrei a săvârșit hirotonia întru preot a diaconului Cosmin-Adrian Bucșa, noul paroh al parohiei Someșul Cald, și întru diacon a tânărului teolog Ovidiu Cristian Coman, acesta urmând a fi hirotonit preot pe seama Parohiei Brăișoru, protopopiaul Huedin.

Pentru realizările avute de-a lungul celor 10 ani de păstorire în Parohia Fodora și în filia Cristorel,  preotul  Grigore Laurențiu a fost ridicat la rangul de iconom. De asemenea, au fost date diplome de aleasă cinstire membrilor consiliului parohial și celor implicați în sprijinirea activităților bisericii.

Cu prilejul vizitei Părintelui Mitropolit Andrei în Cristorel s-a inaugurat și noua grădiniță a satului, prilej cu care Ierarhul a oficiat o slujbă de Sfeștanie. După aceea, copii din comună, reuniți în Ansamblul Muguri de Așchileu, au prezentat un program artistic.

Localitatea Cristorel este file a Parohiei Fodora, protopopiatul Cluj 1.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Liturghie arhierească și sfințirea capelei mortuare din Monor

Liturghie arhierească și sfințirea capelei mortuare din Monor

În Duminica a 33-a după Rusalii (a Vameșului și a Fariseului), 25 februarie 2024, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a aflat în mijlocul comunității din Parohia...

Slujire arhierească și sfințirea capelei mortuare din Pata

Slujire arhierească și sfințirea capelei mortuare din Pata

În Duminica a 33-a după Rusalii (a Vameșului și a Fariseului), 25 februarie 2024, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, a slujit în Parohia Pata, județul Cluj, cu prilejul sfințirii capelei...

Sfințirea capelei mortuare din Panticeu

Sfințirea capelei mortuare din Panticeu

Joi, 22 februarie 2024, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a binecuvântat comunitatea ortodoxă din Panticeu, județul Cluj, cu prilejul sfințirii capelei mortuare din...