IPS Andrei, prezent la susținerea publică a tezei de doctorat „Principiile prozelitismului sectar și misiunea Bisericii

de | sept. 17, 2018

La eveniment au participat: Directorul General Trinitas TV și Consilier Patriarhal, domnul Ciprian Olinici, Decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din București, pr. prof. univ. dr. Ștefan Buchiu, membrii familiei, colegi ai postului de televiziune Trinitas TV, prieteni, precum și alți invitați.

La finalul susținerii, membrii comisiei au acordat candidatului la  titlul de Doctor în Teologie, calificativul „Excelent”.

Evenimentul academic s-a încheiat cu jurământul de credinţă şi de fidelitate faţă de Biserica strămoşească, depus de noul doctor în Teologie, în capela facultăţii.

Teza este depusă la Biblioteca Centrală Universitară Lucian Blaga din Cluj-Napoca, iar rezumatul ei poate fi accesat pe pagina web a Institutului de Studii Doctorale al Universității Babeș-Bolyai.

În aceste zile are loc, la Facultatea de Teologie Ortodoxă, procesul de Admitere la Școala Doctorală de Teologie „Isidor Todoran”. Astăzi a avut loc proba scrisă la disciplina Dogmatică, iar mâine are loc proba de specialitate și interviul. La Sesiunea de Admitere – septembrie 2018 s-au înscris 32 de candidați, pe cele 8 locuri bugetate.

Photo Credit: Darius Echim

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Liturghie arhierească și sfințirea capelei mortuare din Monor

Liturghie arhierească și sfințirea capelei mortuare din Monor

În Duminica a 33-a după Rusalii (a Vameșului și a Fariseului), 25 februarie 2024, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a aflat în mijlocul comunității din Parohia...

Slujire arhierească și sfințirea capelei mortuare din Pata

Slujire arhierească și sfințirea capelei mortuare din Pata

În Duminica a 33-a după Rusalii (a Vameșului și a Fariseului), 25 februarie 2024, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, a slujit în Parohia Pata, județul Cluj, cu prilejul sfințirii capelei...

Sfințirea capelei mortuare din Panticeu

Sfințirea capelei mortuare din Panticeu

Joi, 22 februarie 2024, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a binecuvântat comunitatea ortodoxă din Panticeu, județul Cluj, cu prilejul sfințirii capelei mortuare din...