ÎPS Andrei: „Recunoștința este o virtute din ce în ce mai rar întâlnită”

de | ian. 18, 2016

„Recunoștința este o virtute din ce în ce mai rar întâlnită”, a subliniat Mitropolitul Clujului, astăzi, 17 ianuarie 2016, în duminica în care creștinii ortodocși au meditat asupra Pildei celor 10 leproși.

Ierarhul a precizat că recunoștința este virtute de mare preț în fața lui Dumnezeu, însă adesea oamenii uită de ea. Ca și în Pilda celor 10 leproși, când doar unul din cei 10 vindecați de Mântuitorul s-a întors să Îi mulțumească Fiului lui Dumnezeu, și în viața de zi cu zi, oamenii când trăiesc bine, uită să Îi mulțumească lui Dumnezeu pentru toate binefacerile de care se bucură: „Cam 10 % dintre oameni sunt recunoscători, iar 90 %, din nefericire, sunt ingrați pentru că nu răspund binefacerii cu recunoștință. Cea mai mare mulțumire pe care trebuie să o avem este față de Dumnezeu. Apoi, trebuie să avem recunoștință față de părinții care ne-au născut, ne-au crescut și ne-au educat, față de dascăli, față de preoții duhovnici și față de toți binefăcătorii noștri”, a subliniat Înaltpreasfințitul Arhiepiscop și Mitropolit Andrei.

[mom_video type=”youtube” id=”s7cR8aArEEw” width=”640″ ]

Mitropolitul Clujului a adresat cuvântul de învățătură în biserica parohiei Gherla I, unde a săvârșit Sfânta Liturghie în prezența unui număr mare de preoți și credincioși. La această biserică slujesc preoții  Vasile Săsărman și Vasile Ciciovan.

 

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Liturghie arhierească și sfințirea capelei mortuare din Geaca

Liturghie arhierească și sfințirea capelei mortuare din Geaca

Sâmbătă, 20 aprilie 2024, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a aflat în mijlocul comunității din Parohia Geaca, județul Cluj, cu prilejul sfințirii capelei mortuare...

Denia Acatistului Bunei Vestiri la Mănăstirea Nicula

Denia Acatistului Bunei Vestiri la Mănăstirea Nicula

În săptămâna a V-a din Postul Paştilor, vineri seara, 19 aprilie 2024, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, a oficiat Denia Acatistului Bunei Vestiri (a Imnului Acatist), înconjurat de un sobor...