ÎPS Andrei: „Recunoștința este o virtute din ce în ce mai rar întâlnită”

de | ian. 18, 2016 | Actualitatea religioasă

„Recunoștința este o virtute din ce în ce mai rar întâlnită”, a subliniat Mitropolitul Clujului, astăzi, 17 ianuarie 2016, în duminica în care creștinii ortodocși au meditat asupra Pildei celor 10 leproși.

Ierarhul a precizat că recunoștința este virtute de mare preț în fața lui Dumnezeu, însă adesea oamenii uită de ea. Ca și în Pilda celor 10 leproși, când doar unul din cei 10 vindecați de Mântuitorul s-a întors să Îi mulțumească Fiului lui Dumnezeu, și în viața de zi cu zi, oamenii când trăiesc bine, uită să Îi mulțumească lui Dumnezeu pentru toate binefacerile de care se bucură: „Cam 10 % dintre oameni sunt recunoscători, iar 90 %, din nefericire, sunt ingrați pentru că nu răspund binefacerii cu recunoștință. Cea mai mare mulțumire pe care trebuie să o avem este față de Dumnezeu. Apoi, trebuie să avem recunoștință față de părinții care ne-au născut, ne-au crescut și ne-au educat, față de dascăli, față de preoții duhovnici și față de toți binefăcătorii noștri”, a subliniat Înaltpreasfințitul Arhiepiscop și Mitropolit Andrei.

[mom_video type=”youtube” id=”s7cR8aArEEw” width=”640″ ]

Mitropolitul Clujului a adresat cuvântul de învățătură în biserica parohiei Gherla I, unde a săvârșit Sfânta Liturghie în prezența unui număr mare de preoți și credincioși. La această biserică slujesc preoții  Vasile Săsărman și Vasile Ciciovan.

 

Ultimele articole