IPS Andrei s-a întâlnit cu tinerele familii care s-au cununat religios în anul 2018 la bisericile din Cluj-Napoca

de | dec. 14, 2018

Vineri seara, 14 decembrie 2018, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a întâlnit cu tinerele familii care s-au cununat religios în anul 2018 la bisericile din Cluj-Napoca.

Evenimentul s-a desfășurat începând cu ora 18:00, la Biserica „Înălțarea Domnului”, situată pe strada Calea Dorobanților, unde, tinerele familii s-au putut întâlni la o seară dedicată lor. Cu acest prilej, a fost săvârșită o rugăciune de mulțumire pentru toate binefacerile primite de la Dumnezeu.

Prezent la eveniment, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Andrei le-a adresat tinerelor familii un cuvânt de învățătură, iar apoi le-a binecuvântat și le-a oferit câte un calendar creștin ortodox cu însemnări pentru anul 2019.

 

Tema generică a întrunirii a fost inspirată de expresia paulină: ,,Dragostea nu cade niciodată.” (I Corinteni 13, 8) și a fost prezentată de părintele Dorel Gălan, preot slujitor la Parohia ,,Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din cartierul clujean Grigorescu.

 

Potrivit organizatorilor, întâlnirea are ca scop dinamizarea și apropierea tinerelor familii de preoții lor și, implicit, de Biserică.

„Evenimentul s-a adresat tinerelor familii de credincioși care s-au căsătorit la bisericile din Cluj-Napoca, în anul 2018. Au participat familii din toate parohiile clujene, alături de preoții care le-au cununat. Deși în Cluj-Napoca s-au mai desfășurat astfel de întâlniri la nivel parohial, la nivel protopopesc, întâlnirea aceasta este prima de acest fel, organizată de Protopopiatul Ortodox Cluj II.”, a spus  părintele protopop Alexandru Ciui.

 

Seara s-a încheiat în murmurul tainic al colindelor străbune, când, cei prezenți au colindat și s-au colindat.

Evenimentul a fost organizat de Protopopiatul Ortodox Cluj II, în colaborare cu coordonatorii cercurilor preoțești din Cluj-Napoca, prin implicarea părintelui protopop Alexandru-Constantin Ciui, a preoților coordonatori: Horea Petrea, Dorel Gălan și Ioan Turc, precum și a celorlalți preoți din protopopiat. Întrunirea a fost găzduită de Biserica „Înălțarea Domnului”, prin bunăvoința părintelui paroh Ioan Turc și a părintelui slujitor Bogdan Ivanov, consilierul cultural al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Liturghie arhierească și sfințirea capelei mortuare din Geaca

Liturghie arhierească și sfințirea capelei mortuare din Geaca

Sâmbătă, 20 aprilie 2024, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a aflat în mijlocul comunității din Parohia Geaca, județul Cluj, cu prilejul sfințirii capelei mortuare...