ÎPS Andrei: Sfinții Mărturisitori Năsăudeni, un adevărat model de viețuire pentru creștinii de azi

de | nov. 12, 2016

Sâmbătă, 12 noiembrie 2016, când Biserica Ortodoxă Română îi pomeneşte pe Sfinţii Martiri şi Mărturisitori Năsăudeni, Înaltpreasfințitul Andrei, Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului, a oficiat Sfânta Liturghie la Mănăstirea „Sfânta Treime” din Bichigiu. Au luat parte la Sfânta Liturghie arhierească mulțime de credincioși și pelerini din mai multe zone ale țării, preoți și monahi de la parohiile și mănăstirile din zonă, dar și oficialități locale.

ÎPS Andrei a vorbit în cuvântul de învățătură rostit după citirea evangheliei, despre modelul de viețuire a Sfinților Martiri și Mărturisitori Năsăudeni:

Mănăstirea „Sfânta Treime” din Bichigiu a fost înfiinţată în anul 1997, pe locul uneia mai vechi, amintită în documentele istorice ca datând din anul 1523. La sfârşitul anului 1997 a fost terminată clădirea ce cuprindea chiliile, trapeza şi paraclisul şi au fost începute demersurile pentru construirea bisericii mari, însă 5 ani mai târziu toate imobilele au fost mistuite de foc. Actuala obşte monahală, împreună cu stareţul ei, protosinghelul Ilie Cira, au ridicat o nouă clădire, care cuprinde şi un paraclis ce poartă hramul „Sfântul Atanasie Todoran din Bichigiu”. Potrivit stareţului, hramul „Sfânta Treime” a fost ales pe considerentul că aici se întâlnesc cele trei drumuri, care vin de la Bichigiu, Suplai şi Runcu Salvei.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA