ÎPS Andrei: „Smerenia Sfântului Spiridon ne învață și pe noi sfânta simplitate”

de | dec. 12, 2016

„Smerenia Sfântului Spiridon este un exemplu demn de urmat pentru fiecare creștin”. Potrivit Înaltpreasfințitului Părinte Andrei, virtutea sfântă pe care o putem învăța de la el este simplitatea, care deși este la îndemâna oricui este greu de dobândit, datorită patimilor care încătușează omul și îl țin departe de ceea ce este plăcut lui Dumnezeu.

Despre viața Sfântului Spiridon și învățăturile care ne rămân și nouă le-a vorbit Mitropolitul Clujului, credincioșilor prezenți la hramul Mănăstirii „Sfântul Spiridon” de la Strâmba, serbat luni, 12 decembrie 2016.

Un sobor de peste 40 de preoți a slujit alături de Înaltpreasfinția Sa la Sfânta Liturghie în cadrul căreia s-a împărtășit aproape toată biserica. Sărbătoarea aleasă a fost încununată și de hirotonia a doi tineri teologi și de gratularea ctitorului Iustin Stejerean cu disticția Crucea Transilvană, cea mai înaltă din Mitropolia Clujului.

Primul hram al Mănăstirii „Sfântul Ierarh Spiridon” a fost sărbătorit în anul 1999, când au demarat lucrările de construcție ale așezământului monahal. Mănăstirea are și un al doilea hram, serbat în Duminica Tuturor Sfinților.

unnamed (6)Sfântul Ierarh Spiridon, făcătorul de minuni pomenit astăzi în Biserica Ortodoxă a fost un simplu păstor din insula Ciprului. Încă din tinereţe era foarte smerit şi se îngrijea de ajutorarea săracilor. Pentru bunătatea și curăţia inimii a fost rânduit episcop al Trimitundei.

Sfântul Spiridon a luat parte la întâiul Sinod Ecumenic de la Niceea din 325, unde mărturiseşte cu dârzenie dreapta credinţă în Iisus Hristos, împotriva ereziei lui Arie. Sfântul este cunoscut ca un mare făcător de minuni, deoarece avea darul tămăduirii prin rugăciune. S-a mutat la Domnul în anul 347, iar moaştele sale se află în insula Corfu din Grecia.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Noaptea Muzeelor 2024 la Muzeul Mitropoliei Clujului

Noaptea Muzeelor 2024 la Muzeul Mitropoliei Clujului

A fost o nouă Noapte a Muzeelor memorabilă pentru instituția noastră, a douăzecea pe plan european și național și a zecea de când, într-un număr atât de mare, ne treceți pragul. Și în seara zilei de 18 mai 2024, peste 900 de vizitatori au dorit să descopere un spațiu...