IPS Andrei: „ Stabiliți cu tinerii din parohii o puternică și sinceră legătură personală”

de | mai 24, 2016

În biserica parohiei Gherla III, cu hramul „Sfânta Treime” a avut loc marți, 24 mai 2016, conferința preoțească de primăvară a preoților din Protopopiatul Gherla. La eveniment a fost prezent Înaltpreasfințitul Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, însoțit de la Centrul Eparhial de arhim. Dumitru Cobzaru, exarhul mânăstirilor, și inspectorul pe probleme de catehizare parohială, părintele Liviu Vidican Manci.

După cuvântul de deschidere rostit de părintele protopop Paul Isip, Înaltpresfințitul Andrei le-a adresat preoților prezenți câteva sfaturi, îndemnându-i să stabilească cu tinerii din parohii o puternică și sinceră legătură personală:

 

În cea de a doua parte, părintele Liviu Vidican Manci, a prezentat un material în format electronic, intitulat „Educația religioasă a tinerilor în noua ordine morală”, sugerând o seamă de direcții practice în educația religioasă, după cum am aflat de la corespondentul radio Renașterea în protopopiatul Gherla, părintele Marcel Gheberta.

Întânlirea s-a încheiat cu dezbateri legate de educarea și catehizarea tinerilor.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Noaptea Muzeelor 2024 la Muzeul Mitropoliei Clujului

Noaptea Muzeelor 2024 la Muzeul Mitropoliei Clujului

A fost o nouă Noapte a Muzeelor memorabilă pentru instituția noastră, a douăzecea pe plan european și național și a zecea de când, într-un număr atât de mare, ne treceți pragul. Și în seara zilei de 18 mai 2024, peste 900 de vizitatori au dorit să descopere un spațiu...