IPS Andrei: „ Stabiliți cu tinerii din parohii o puternică și sinceră legătură personală”

de | mai 24, 2016 | Actualitatea religioasă

În biserica parohiei Gherla III, cu hramul „Sfânta Treime” a avut loc marți, 24 mai 2016, conferința preoțească de primăvară a preoților din Protopopiatul Gherla. La eveniment a fost prezent Înaltpreasfințitul Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, însoțit de la Centrul Eparhial de arhim. Dumitru Cobzaru, exarhul mânăstirilor, și inspectorul pe probleme de catehizare parohială, părintele Liviu Vidican Manci.

După cuvântul de deschidere rostit de părintele protopop Paul Isip, Înaltpresfințitul Andrei le-a adresat preoților prezenți câteva sfaturi, îndemnându-i să stabilească cu tinerii din parohii o puternică și sinceră legătură personală:

 

În cea de a doua parte, părintele Liviu Vidican Manci, a prezentat un material în format electronic, intitulat „Educația religioasă a tinerilor în noua ordine morală”, sugerând o seamă de direcții practice în educația religioasă, după cum am aflat de la corespondentul radio Renașterea în protopopiatul Gherla, părintele Marcel Gheberta.

Întânlirea s-a încheiat cu dezbateri legate de educarea și catehizarea tinerilor.

Ultimele articole

Biserica din Poienile Zagrei, resfințită de Mitropolitul Clujului

Biserica din Poienile Zagrei, resfințită de Mitropolitul Clujului

În Duminica a 4-a după Paști (a vindecării slăbănogului de la Vitezda), 15 mai 2022,  Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a binecuvântat comunitatea ortodoxă din...

Mitropolitul Andrei i-a binecuvântat pe românii din Londra

Mitropolitul Andrei i-a binecuvântat pe românii din Londra

În Duminica a 3-a după Paști (a Mironosițelor), 8 mai 2022, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a aflat în mijlocul comunității ortodoxe române din Londra, Regatul...