IPS Irineu: „Omenirea trece printr-o criză. Biserica ne conduce prin întunericul lumii, spre împărăția veșnică”

de | feb. 23, 2020

În Duminica Înfricoșătoarei Judecăți (a lăsatului sec de carne), 23 februarie 2020, Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu al Alba Iuliei a rostit cuvântul de învățătură în Catedrala mitropolitană din Cluj-Napoca. Înaltpreasfinția Sa a făcut parte din soborul de ierarhi, prezenți la slujba de hirotonie a părintelui arhimandrit Benedict Vesa, ca episcop-vicar al Arhiepiscopiei Clujului.

„Omenirea trece astăzi printr-o criză, agitându-se fără să-și afle odihna și echilibrul”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, pornind de la mesajul evangheliei citită în cadrul Sfintei Liturghii. „Biserica este stâlpul de foc, care ne conduce prin întunericul lumii, spre împărăția veșnică. În Biserică îi avem pe episcopi și pe preoți, care ne oferă vestea cea bună a lui Dumnezeu, mesajul evanghelic tămăduitor și eliberator” a precizat ierarhul. „Acum, cât mai este vreme, să împlinim poruncile lui Dumnezeu, să ne îmbogățim în fapte bune și să petrecem în viețuire sfântă. În felul acesta, Hristos ne va învrednici de ceata aleșilor Săi și ne va face părtași la bucuria și la splendoarea Împărăției Sale”.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Părintele Mitropolit Andrei își cinstește ocrotitorul spiritual

Părintele Mitropolit Andrei își cinstește ocrotitorul spiritual

Joi, 30 noiembrie 2023, Biserica Ortodoxă Română îl sărbătoreşte pe Sfântul Apostol Andrei, cel întâi chemat, Ocrotitorul României. Cu acest prilej, Înaltpreasfinţitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului,...