ÎPS Părinte Andrei, la hramul Mănăstirii „Sfântul Ioan Iacob Hozevitul”

de | aug. 5, 2015

În perioada 4-5 august 2015, Mănăstirea de la Piatra Craiului a fost în sărbătoarea cu ocazia pomenirii Sfântului Ioan Iacob Hozevitul, ocrotitorul așezământului monahal. Obștea mănăstirii și credincioșii din zonă au avut avut ocazia de a participa la slujbele oficiate cu acest prilej de Înaltpresfințitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului.

Cu ocazia sărbătoririi hramului, ierarhul a fost prezent încă din ajun și a săvârșit Privegherea în cinstea Sfântului Ioan Iacob de la Neamț.

În ziua praznicului, în cadrul Sfintei Liturghii, Înaltpresfințitul Andrei le-a vorbit credincioșilor despre viața Sfântul Ioan Iacob Hozevitul și despre importanța și semnificația pelerinajului: „Pelerinajul este expresia cea mai puternică a credinței. Părinții Domnului Iisus Hristos, în fiecare an de Paști se duceau în pelerinaj la Ierusalim. Și nu era aproape, deoarece pe jos făceau câteva zile până la Ierusalim. Și nu numai părinții Domnului Hristos, ci toți oamenii credincioși, de sărbătoarea Paștilor mergeau în pelerinaj la Ierusalim. Omul aleargă înspre locul în care în mod deosebit Dumnezeu s-a descoperit. Iată de 2.000 de ani de creștinism, și noi creștinii mergem în pelerinaje pentru a ne mângâia și ușura sufletele”.

La sărbătoarea de la Piatra Craiului au luat parte credincioși din mai multe zone, între care s-au numărat și maramureșeni îmbrăcați în straie tradiționale. Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de Grupul „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Episcopia Sălajului.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Patriarhul României împlinește vârsta de 73 de ani

Patriarhul României împlinește vârsta de 73 de ani

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României, împlinește luni vârsta de 73 de ani. Preafericirea Sa se află în al 17-lea an de patriarhat, având peste trei decenii de slujire arhierească. Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române este originar din satul Dobrești,...