Iulia Bucur: „Tot ce e valoros și frumos în muzica populară va fi triumfător”

de | nov. 22, 2015

Reprezintă zona de Câmpie a Transilvaniei și poartă cu mândrie numeroasele costume populare, moștenite de la bunica ei. S-a născut la Cluj-Napoca însă are rădăcini în județele Sălaj și Mureș.

„Am ales să reprezint zona de Câmpie deoarece de acolo am moștenit costumele, de la bunica mea din satul Râciu și de la alți oameni din zonă și tot de acolo mi-am cules repertoriul”, mărturisește tânăra interpretă Iulia Bucur.

Este laureată a numeroase festivaluri de folclor din țară și pe lângă dragostea pentru cântecul popular mai are o pasiune, dansul popular. „Am început cu jocul popular. Încă de la vârsta de 6 ani părinții m-au îndrumat la un ansamblu de copii, care pe atunci se numea Dorulețul. După numai o repetiție mi-a plăcut foarte mult, am continuat și am ajuns, iată, la 18 ani de activitate în acest domeniu”, spune Iulia.

De mai bine de 15 ani Iulia Bucur este dansatoare în cadrul Ansamblului „Dor Transilvan” iar de 6 ani este instructor de joc popular pentru cei din ansamblul „Copii Mociului”.  Iulia s-a implicat în ultima perioadă și în campanii umanitare pentru colegi de scenă sau alte cazuri care au necesitat o rezolvare. Despre repertoriul Iuliei Bucur, planurile de viitor și cum vede ea folclorul vă invit să aflați mai multe din cadrul emisiunii Ecouri populare. Interpreți de ieri și de azi.

 

Radio Renasterea
Radio Renasterea
Iulia Bucur: „Tot ce e valoros și frumos în muzica populară va fi triumfător”
Iulia Bucur: „Tot ce e valoros și frumos în muzica populară va fi triumfător”
/
<a href="https://radiorenasterea.ro/author/grigore-samboan/" target="_self">Grigore Sâmboan</a>

Grigore Sâmboan

absolvent al studiilor de Teologie și Jurnalism redactor radio Renașterea

Mai multe

Misiunea Oastei Domnului la Cluj

Misiunea Oastei Domnului la Cluj

Părintele Petru Ioan Ilea și părintele Claudiu Precup, alături de invitații acestei ediții părintele Claudiu Melean și părintele Gelu Săvărășan vorbesc despre Oastea Domnului la centenar. Subiectul abordat în cadrul acestei ediții este Oastea Domnului la Cluj, mai...

Categoria Psalmilor Treptelor: Introducere

Categoria Psalmilor Treptelor: Introducere

Începând cu psalmul 119, în Psaltire debutează o categorie aparte de 15 psalmi (119-133), cunoscuți sub diferite denumiri: “cântările ascensiunii, psalmii treptelor, cântările suișului, cântări pentru trepte” etc. Unii exegeți sunt de părere că David a adunat toți...