Judecata care te scoate de sub judecată! – Sâmbătă, săptămâna a 31-a după Rusalii

de | dec. 21, 2019 | Meditație la Evanghelia zilei

În ziua de sâmbătă din săptămâna a 31-a după Rusalii se citește pericopa din Evanghelia după Luca, capitolul 16, versetele 10-15.

Zis-a Domnul: Cel ce este credincios în foarte puţin, şi în mult este credincios; şi cel ce este nedrept în foarte puţin, şi în mult este nedrept. Deci dacă n-aţi fost credincioşi în bogăţia nedreaptă, cine vă va încredinţa pe cea adevărată? Şi dacă în ceea ce este străin nu aţi fost credincioşi, cine vă va da ceea ce este al vostru? Nicio slugă nu poate să slujească la doi stăpâni. Fiindcă sau pe unul va urî şi pe celălalt îl va iubi, sau de unul se va ţine şi pe celălalt îl va dispreţui. Nu puteţi să slujiţi lui Dumnezeu şi lui Mamona. Toate acestea le auzeau şi fariseii, care erau iubitori de argint, şi-L luau în bătaie de joc. Şi El le-a zis: Voi sunteţi cei ce vă faceţi pe voi drepţi înaintea oamenilor, dar Dumnezeu cunoaşte inimile voastre; căci ceea ce la oameni este înalt, urâciune este înaintea lui Dumnezeu.

Meditația la evanghelia de astăzi este realizată de Pr. Marius Cristian Focșanu, de la Parohia Jucu Gară:

Judecata care te scoate de sub judecată! – Sâmbătă, săptămâna a 31-a după Rusalii
Meditație la Evanghelia zilei

 
 
00:00 / 11:33
 
1X
 

Actualitate

Părintele Mitropolit Andrei, în vizită de lucru la mai multe parohii

Părintele Mitropolit Andrei, în vizită de lucru la mai multe parohii

Joi, 20 februarie, Înaltpreasfinţitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul și mitropolitului Clujului a efectuat o vizită de lucru la mai multe parohii arondate Protopopiatului Ortodox Român Cluj 1. Părintele Mitropolit a fost însoţit de PC Părinte Protopop Dan Hognogi şi ...

Share This