Kilometrul albastru revine la Nepos

de | apr. 20, 2016

La începutul acestei săptămâni, luni 18 aprilie 2016, 30 de tineri ai parohiei Nepos, însoţiţi de preotul paroh şi membrii ai Consiliului Parohial s-au întâlnit cu ecologistul Cristian Ţetcu, de la asociaţia ecologistă Gal Ruralis din Bistriţa pe valea Frâuă. Timpul petrecut aici a fost închinat dragostei faţă de natură, om şi Dumnezeu. Dacă fetele au pictat tăbliţe de lemn cu mesaje: „Apa este viaţă” sau ”Nu poluării”, tinerii au ecologizat această vale adunând o tonă de deşeuri care au luat drumul depozitului ecologic de la Tărpiu. Ziua a continuat cu multă voie bună cu poezii, cântece închinate naturii, jocuri şi la final un binemeritat foc de tabără. Ca dovadă a prieteniei care le-o poartă acestor tineri minunaţi asociaţia Gal Ruralis le-au dăruit fructe proaspete şi daruri. „Omul cu sufletul frumos care îl iubește pe Dumnezeu iubește și natura”, a declarat pentru radio Renașterea, părintele Vasile Rus.

Acțiunea de ecologizare face parte dintr-un parteneriat ce se desfăşoară de doi ani deja între Parohia Ortodoxă Nepos şi asociaţia ecologistă Gal Ruralis din Bistriţa. Tot în cadrul acestui parteneriat, anul trecut, în biserica parohiei din Nepos, preotul Vasile Rus şi ecologistul Cristian Ţetcu au dezvoltat tema Dumnezeu, omul şi natura, îndemnându-i pe credincioşii ortodocşi să iubească viitorul copiilor lor prin cultivarea respectului faţă de mediul înconjurător şi râul Someş, a mai spus părintele Vasile Rus.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Ședință administrativă lunară în Protopopiatul Năsăud

Ședință administrativă lunară în Protopopiatul Năsăud

Preoții din cuprinsul Protopopiatului Năsăud s-au reunit miercuri, 22 mai 2024, la sediul instituției, în cadrul ședinței administrative din această lună. În debutul ședinței, Părintele Protopop Ovidiu Sermeșan a adus la cunoștință clericilor ultimele noutăți de ordin...