La Centrul de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie”, voluntariatul – ca formă de dăruire

de | apr. 14, 2017

Perioada Postului Mare a fost un bun prilej pentru ca voluntarii Centrului „Sfântul Nectarie” să își arate dragostea și generozitatea față de semenii aflați în grea suferință, a transmis pentru radio Renașterea părintele Bogdan Chiorean.

Urmând modelul samarineanului milostiv, care și-a lăsat deoparte problemele personale din ziua respectivă și a avut grija ca celui suferind să îi fie mai bine, voluntarii Centrului au desfășurat o serie de activități menite să aducă bucurie pacienților și să coloreze rutina activității medicale desfășurată aici.

Astfel, în data de 06.04., un grup de studenți de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca au intonat, la fiecare etaj, cântări specifice perioadei triodului. Buchetul muzical a încântat atât pacienții, cât și aparținătorii lor.

Câteva zile mai târziu, în 09.04., pacienții au avut o surpriză din partea unor elevi de la Liceul de Coregrafie și Artă Dramatică „Octavian Stroia”, care s-au pregătit în mod special, costumându-se și având replici care au binedispus auditoriul, făcându-l să uite, pentru câteva clipe, de suferință. În fapt, paliația reprezintă tocmai o mască pe care specialiștii vor să o pună în fața bolii. De asemenea, ei au îmbrățișat pacienții și le-au oferit cadouri de Sfintele Paști. Sunt memorabile imaginile în care unii pacienți aflați în stare terminală au reușit să zâmbească…

Nu în ultimul rând, un moment emoționant a fost cel al pregătirii ouălor pentru vopsit. La Centrul „Sfântul Nectarie”, profesionalismul și abnegația echipei reușesc să controleze Întotdeauna suferința fizică. Totuși, lipsa de acasă de sărbători creează pacienților o suferință suplimentară. Din acest motiv, voluntarii au asigurat condițiile unei bune desfășurări a obiceiului vopsitului ouălor, fiind un moment de alinare sufletească pentru pacienții care au putut participa.

În cadrul Centrului „Sfântul Nectarie” activează 25 de voluntari, coordonați de doamna Monica Pașca.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA