La nivelul județului Cluj nu există drumuri județene blocate sau închise | Consiliul Județean Cluj

de | nov. 21, 2022 | Comunicate de presă

COMUNICAT DE PRESĂ

Consiliul Județean Cluj informează participanții la trafic în legătură cu faptul că, în cursul dimineții zilei de luni, 21 noiembrie a.c., pe raza județului Cluj nu există drumuri județene blocate sau închise traficului rutier, dar pe sectoarele de drum situate în zona de munte a județului există posibilitatea ca circulația să se desfășoare în condiții mai dificile din cauza căderilor de zăpadă.

De asemenea, din cauza temperaturilor apropiate de zero grade Celsius înregistrate mai ales în cursul nopții, există posibilitatea formării de polei pe carosabil.

În acest context, pentru asigurarea unor condiții optime de circulație, în cursul zilei de duminică, 20 noiembrie, s-a acționat, inclusiv prin revizii, pe șase drumuri sau sectoare de drumuri județene situate pe raza zonei Huedin. Intervenția a fost realizată cu ajutorul a trei utilaje. Tot în această zonă, în cursul nopții şi al acestei dimineți s-a acționat pe cinci drumuri sau sectoare de județene, cu patru utilaje. În cadrul acestor acțiuni a fost folosită o cantitate însumată de 90 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.

Pe drumurile județene situate în zona Gilău, în cursul zilei de ieri s-a intervenit, inclusiv prin revizii, pe patru drumuri sau sectoare de drumuri județene, cu două utilaje. În cursul nopții şi al acestei dimineți s-a acționat, inclusiv prin revizii, pe patru drumuri județene, cu două utilaje. În cadrul acestor acțiuni a fost folosită o cantitate însumată de 50 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.

Pe drumurile județene situate în zona Turda, în cursul zilei de ieri s-a intervenit, inclusiv prin revizii, pe două drumuri județene, cu două utilaje. În cursul nopții şi al acestei dimineți s-a acționat, inclusiv prin revizii, pe două drumuri județene, cu două utilaje. În cadrul acestor acțiuni a fost folosită o cantitate însumată de 21 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.

Pe drumurile situate în zonele Gherla și Dej, intervențiile specifice activității de iarnă în cursul ultimelor 24 de ore au fost minime, mai exact doar de verificare a stării drumurilor și condițiilor de circulație, nefiind necesară folosirea de utilaje specifice sau de material antiderapant.

În continuare, se acționează cu utilaje şi materiale antiderapante, inclusiv sare, pentru combaterea fenomenului de polei. De asemenea, se efectuează revizii pe mai multe drumuri județene pentru verificarea stării părții carosabile, urmând să se acționeze în caz de necesitate.

Biroul de presă, 21 noiembrie 2022

Ultimele articole

Mitropolitul Bartolomeu Anania

Mitropolitul Bartolomeu Anania

Cel despre care vreau să vă vorbesc astăzi, a avut o viață bogată în evenimente și a fost protagonistul unor momente despre care am putea vorbi săptămâni în șir, fără oprire. Ba mai mult, s-a bucurat, atât în decursul vieții, cât și după plecarea din această lume, de...

31 ianuarie – Sf. Mc. doctori fără de arginți Chir și Ioan

31 ianuarie – Sf. Mc. doctori fără de arginți Chir și Ioan

Sfinții Doctori fără de arginți Chir și Ioan – Au învățat medicina în Alexandria și pentru că tămăduiau mulțimea „fără onorariu”, li se spunea „doctori tămăduitori fără arginți”. Ca niște buni creștini, ei arătau bolnavilor că de multe ori boala este pedeapsă de la...

Mai multe din Comunicate de presă
Bilanțul Arhiepiscopiei Clujului în anul 2022 | Comunicat de presă

Bilanțul Arhiepiscopiei Clujului în anul 2022 | Comunicat de presă

Sâmbătă, 28 ianuarie 2023, la sediul Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, sub preşedinţia Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Andrei, s-au desfăşurat lucrările Adunării eparhiale și a fost prezentat bilanţul activităţilor Arhiepiscopiei...