Lângă Catedrala din Baia Mare, Episcopia a pregătit clădirea pentru un viitor spital de îngrijiri paliative

de | feb. 5, 2024

Episcopul Iustin al Maramureșului și Sătmarului a anunțat, la Adunarea Eparhială de săptămâna trecută, că Episcopia a pregătit deja clădirea pentru un viitor spital de îngrijiri paliative.

Spitalul, situat în proximitatea Catedralei Ortodoxe „Sf. Treime” din Baia Mare, este pus sub ocrotirea Sfântului Nectarie, vindecătorul de cancer, și va avea 140 de locuri, a anunțat Preasfințitul Părinte Iustin.

„Corpul clădirii există. Am făcut toate demersurile și toate documentele, și proiectarea, și dosarul este integral complet și poate să intre în orice moment în finanțare”, a spus ierarhul.

„Este o mare bucurie să putem să facem acest lucru și o necesitate, pentru că Biserica, iată, a ieșit din spațiul de cult, dintre zidurile bisericii, unde au închis-o sau au limitat-o comuniștii, a ieșit în societate și își face datoria.”

„Mereu este interpelată Biserica și i se cere atât de mult Bisericii, și face, numai că nu poate să facă atât de multă publicitate, pentru că are și discreția Evangheliei. Că a zis Mântuitorul: «Să nu știe stânga ce face dreapta», însă toate acestea sunt o lucrare pentru Dumnezeu, pentru Biserica lui Hristos din România și pentru poporul lui Dumnezeu cel dreptcredincios și nevoile lui”, a subliniat părintele episcop.

La Adunarea Eparhială de sâmbătă, 27 ianuarie 2024, a fost prezentat și un raport despre stadiul lucrărilor realizate la Catedrala din Baia Mare.

Anul 2024 a fost declarat Anul omagial al pastorației și îngrijirii bolnavilor în Patriarhia Română.


ACTUALIZARE: Titlul acestui articol a fost actualizat. Inițial, anunța că Episcopia a construit clădirea, dar în realitate, clădirea, pre-existentă, a fost pregătită pentru noul proiect de spital – o inițiativă a eparhiei.

Foto credit: Episcopia Maramureșului și Sătmarului

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Mai multe din Patriarhia română
Mircea cel Bătrân va fi comemorat la Mănăstirea Cozia

Mircea cel Bătrân va fi comemorat la Mănăstirea Cozia

Domnitorul Mircea cel Bătrân va fi comemorat miercuri la Mănăstirea Cozia, cu ocazia împlinirii a 606 ani de la trecerea sa la Domnul.    Manifestările vor începe cu slujba Parastasului, oficiată în Biserica „Sfânta Treime” a Mănăstirii Cozia, începând cu ora 11:00,...

Mesajul Patriarhului Daniel de Ziua Culturii Naționale

Mesajul Patriarhului Daniel de Ziua Culturii Naționale

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a transmis luni un mesaj la manifestarea organizată de Academia Română și Academia de Științe a Moldovei cu ocazia Zilei Culturii Naționale.  „Opera culturală literară, manuscrisă sau tipărită a Bisericii a fost însoțită de...