Lansare de carte la Protopopiatul Huedin

de | sept. 17, 2019

Marți, 17 septembrie 2019, la sediul Protopopiatului Huedin, în cadrul ședinței lunare a preoților, a avut loc lansarea cărții Cântări la înmomântarea mirenilor, apărută la editura Renașterea, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, al cărei autor este părintele Vasile Stanciu, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca.

În deschiderea evenimentului a fost săvârșită slujba Acatistului Mântuitorului Iisus Hristos, în paraclisul protopopiatului.

A urmat cuvântul de bun venit al protopopului de Huedin, părintele Dan Lupuțan, adresat părintelui decan Vasile Stanciu, precum și părintelui profesor Daniel Mocanu.

Prezentarea cărții a fost făcută de părintele arhid. Daniel Mocanu, profesor la Seminarul Teologic Ortodox din  Cluj-Napoca. În cadrul prezentării au fost realizate și câteva audiții muzicale. În continuare, a luat cuvântul părintele decan Vasile Stanciu, care a expus motivele care au dus la apariția acestei cărți. Acesta a rememorat perioada în care a suplinit, timp de 6 luni, Parohia Dealu Mare, din Protopopiatul Huedin.

La final, părintele protopop le-a mulțumit celor doi oaspeți de seamă, arătând recunoștință pentru efortul depus de aceștia în apariția acestei cărți și le-a recomandat preoților să achiziționeze această carte, care este de un real folos pentru slujire.

La acest eveniment au fost prezenți preoții din Protopopiatul Huedin, precum și cântăreții bisericești.

Cartea semnată de pr. prof. Vasile Stanciu cuprinde o colecţie importantă de cântări, după melodii tradiționale din Transilvania, pe o singură voce, destinate serviciului funebral.

Pr. Muntean Dan Mihai

corespondent

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA