Lansare de carte: UN AN ÎN SATUL DE ALTĂDATĂ – CULEGERE DE MEMORII ȘI FOLCLOR DIN MORLACA

de | mart. 21, 2022

Muzeul Etnografic al Transilvaniei, instituţie publică de cultură care funcţionează sub autoritatea Consiliului Judeţean Cluj, împreună cu Asociația Arta Vie, vă adresează invitaţia pentru lansarea de carte: Un an în satul de altădată – culegere de memorii și folclor din Morlaca.

Cartea cuprinde interviuri realízate în satul Morlaca în anul 2021 cu localnicii care încă își amintesc viața în satul tradițional, cu obiceiurile, ritualurile și credințele sale. Pe durata lansării veți putea asculta câteva povești înregistrate în graiul local.

Volumul va fi prima ediție dintr-o serie de antologii care urmărește înregistrarea memoriilor colective și a folclorului oral din România la începutul secolului XXI.

Evenimentul va cuprinde o expoziție de fotografie de epocă cu satul, piese de îmbrăcăminte tradițională și murune.

Lansare de carte: UN AN ÎN SATUL DE ALTĂDATĂ – CULEGERE DE MEMORII ȘI FOLCLOR DIN MORLACA

Satul Morlaca, atestat documentar încă din Evul Mediu, face parte din zona etno-folclorică a Huedinului și a dezvoltat un port specific deosebit ce nu a mai fost niciodată expus, cuprinzând un stil de murune care încă sunt create de artiștii populari. În fotografii se poate admira evoluția acestora din ultimii 100 de ani, precum și tipurile de murune create acum.

Evenimentul este organizat de Muzeul Etnografic al Transilvaniei, în parteneriat cu Asociația Arta Vie, organizație non-guvernamentală cu sediul în Morlaca, având ca domeniu de activitate conservarea și restaurarea patrimoniului tradițional și promovarea artiștilor și meșteșugarilor populari.

Evenimentul va avea loc miercuri, 23 martie 2022, începând cu ora 17.00 la sediul Muzeului Etnografic al Transilvaniei, str. Memorandumului nr. 21.

Expoziția poate fi vizitată până în 27 martie 2022, de miercuri până duminică, între orele 10-18, ultima intrare ora 17.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Mai multe din Cultură
COMEMORAREA GENOCIDULUI ARMEAN LA CLUJ

COMEMORAREA GENOCIDULUI ARMEAN LA CLUJ

Uniunea Armenilor din România, sucursala Cluj, în parteneriat cu Muzeul Etnografic al Transilvaniei, instituție publică de cultură aflată sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, vă invită la evenimentul destinat comemorării Genocidului armean, care va avea loc...