Cu bucurie și responsabilitate anunțăm Lansarea de Carte și Conferința cu tilul „MANIPULAREA prin MUZICĂ și DANS în POSTMODERNISM” din perspectivă Psiho-Medicală, Moral-Biblică și Metafizică, a lui Horea Turbuțan, absolvent de masterat al Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca.

Cartea ce se dorește a fi publicată, este o lucrare manifest, ce atinge trei domenii importante ale vieții noastre cotidiene: muzica, medicina și spiritualitatea, cu elementele distructive și constructive ale lor, pentru ființa umană. Ea reprezintă publicarea unei variante mult îmbunătățite și actualizate ca limbaj, a unei lucrări de disertație și provine dintr-o frământare îndelungată.

Evenimentul va avea loc marți, 28 mai, începând cu ora 18.30 la Amfiteatrul Complexului Turistic Univers T din Cluj-Napoca, str. Al. Vaida Voievod nr 53-55.

Printre invitații care vor conferenția la evenimentul muzical, menționăm pe:

– Dr. Camelia Căpușan – Medic Primar Neurolog Doctor în Științe Medicale, care va susține tema: „Muzica și Creierul” – Ce influență poate avea muzica la nivelul creierului uman?

– Pr. Cătălin Varga – Doctor in Teologie și Doctorand. Membru în Uniunea Bibliștilor din România, care va susține tema: „Care este reperul principal de evaluare al versurilor în muzică din perspectivă creștină? – Cum se raportează sacrul cu profanul?

– Lucian Cristescu – Prof. Univ. Muzician, Teolog și Prezentator TV, care va susține tema: „Există moralitate în muzică? – Se pot adapta cultural anumite elemente din muzica seculară înspre muzica creștină?

– Horea Turbuțan – Autor – temă: „Muzica între Ocultism și Creștinism” Două studii de caz:

1) Festivalul Untold.

2) Adaptarea muzicală creștină din secolul XX până azi.

Nu există eveniment muzical fără tineri care interpretează cântece care să atingă suflete. Printre aceștia menționăm pe Rut Iovescu – soprană la Filarmonica Banatul din Timișoara, Familia 5 – o familie frumoasă și talentată care de peste 18 ani cântă la evenimente, Emanuel Teoc – corist în Corul Filarmonicii de Stat Transilvania, părintele Andrei Misaroș și alte grupuri de tineri din Cluj-Napoca.

Evenimentul se desfășoară sub sigla Asociației Campionii Celești, în colaborare cu Oastea Domnului Cluj-Centru, o comunitate tânără, din cadrul Bisericii Ortodoxe Române. Invităm, cu această ocazie, pe toți clujenii să participe, cu familia și prietenii, la acest eveniment, care are un subiect delicat cu influențe semnificative în viețile tuturor.