Volumul „Cerșetorul de albastru”, semnat de părintele Crin-Triandafil Theodorescu va avea loc la Cluj-Napoca pe 21 august, și se va bucura de prezența Preasfințitului Părinte Benedict Bistrițeanul.
Cartea, apărută la Editura „Cărțile Tango”, reprezintă o colecție impresionantă de texte emoționante, reflectând harul literar al autorului, deja consacrat prin succesul lucrării sale de debut „Într-o zi se va termina”.
Crin-Triandafil Theodorescu, paroh al Bisericii din Lușca – Năsăud, este un teolog cu multiple valențe, fiind și cercetător doctorand, muzeograf și speolog. „Cerșetorul de albastru” își poartă cititorii într-o călătorie inițiatică prin cele cinci capitole distincte: Lapis Lazuli – Dragostea nu cade niciodată, Ultramarin – Deșertul înflorit, Indigo – Predici neconvenționale, Cerneală – Poveștile Desculțului și Azuriu – Frăția Psaltirii.
Episcopul-vicar Benedict Bistrițeanul, în Cuvântul Înainte, descrie cartea astfel: „Părintele Crin Îl vede pe Dumnezeu pretutindeni și oferă cititorului șansa să se odihnească lângă inima Acestuia. Scriitura sa ne cuprinde și ne invită într-o călătorie profundă, până la marginea lumii și la începutul lui Dumnezeu.”
“Părintele Crin este un sacerdot al altarului, dar și un slujitor al lumii, subterane sau alpine, acolo unde Dumnezeu-Iubire se aciuiește și unde așteaptă să fie căutat. Totul se întâmplă ca un concurs după regulile jocului, unde omul iese întotdeauna câștigător de vreme ce Dumnezeu îi devine complice.
Narațiunile în notă poetică cuprinse în acest volum urmează această perspectivă. Toate sunt legate de viață, pe care o sărbătoresc, deslușind-o ca întâlnire dintre Dumnezeu și om, în termenii unei iubiri în care fiecare se lasă îmblânzit, în mijlocul unei lumi care le stă drept martor la bucuria pe care o trăiesc. Părintele Crin Îl vede pe Dumnezeu pretutindeni, Îl indică în tot ce îi stă în jur, iar tovarășului său, cititorului, îi oferă șansa să se odihnească lângă inima Acestuia. Aceasta este scriitura lui. Episod după episod, narațiune după narațiune, popas după popas. Mulți suntem personaje vii în textele sale, dar, și mai mulți, oameni vii în viața pe care acesta o descrie luminos, cu miresme proaspete și într-un colorit variat.
În cele din urmă, fie că suntem sau nu actori în povestirile sale, scriitura sa ni se oferă generos, ne cuprinde, ne cheamă, ne ispitește, pentru ca, în cele din urmă, să ne facă să ne simțim parte din viața pe care el o sărbătorește. Ne așezăm cuviincios înăuntrul acesteia, ne odihnim la izvorul său viu și, mai ales, ne „culcușim” la pieptul lui Dumnezeu, care o susține.
Acesta este scopul implicit al autorului – prin narațiunile sale, să împreună-călătorească cu noi pe cea mai importantă cale, care ne duce până la capăt, la marginea lumii, la începutul lui Dumnezeu.” scrie Preasfințitul Părinte BENEDICT Bistrițeanul în prefața cărții.
Evenimentele de lansare a cărții vor avea loc în următoarele orașe:
- Baia Mare – 19 august
- Bistrița-Năsăud – 20 august
- Cluj-Napoca – 21 august
- București – 23 august
- Constanța – 26 august
Pentru detalii suplimentare, vă invităm să urmăriți paginile social-media ale editurii și autorului.