Luni, 22 mai 2023, va avea loc Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca lansarea volumului colectiv „Biserica și statul: Perspective diacronice asupra unei relații polivalente”. Evenimentul editorial va începe de ora 19.00, în Sala Vasile Petrașcu.

Volumul, apărut în primăvara acestui an la Editura Doxologia din Iași, este editat de către arhid. lect. univ. dr. Răzvan Brudiu și asist. univ. dr. Mihail K. Qaramah, cadre didactice la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia.

În prima parte a manifestării, arhim. prof. univ. dr. Teofil Tia, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, va realiza, în calitate de moderator al evenimentului, o prezentare succintă a conținutului volumului „Biserica și statul: Perspective diacronice asupra unei relații polivalente”. Cea de-a doua parte a manifestării se va bucura de prezența Preasfințitului Părinte Benedict Bistrițeanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, alături de Răzvan Perșa, titularul catedrei de Drept Canonic și Administrație Bisericească.