Leon Magdan, profesorul de jocă, va fi la Cluj în 10 septembrie 2022 | Împreună pentru Efrem

de | sept. 3, 2022

„Profesorul de joacă”, așa cum este cunoscut artistul Leon Magdan, vine la Cluj cu un spectacol pentru copii, pentru a-l susține pe Efrem Ciprian Lupescu, un copil de 4 ani bolnav de neuroblastom, gradul 4. Actorul, care de-a lungul anilor a realizat numeroase piese de teatru pentru toate vârstele și care a scris o serie de cărți pentru copii, dar și pentru maturi, va evolua pe scena sălii Auditorium Maximum – Colegiul Academic al Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca la data de 10 septembrie. Evenimentul va începe la ora 19:00.
Prețul biletelor este de 50 de lei pentru adulți și 30 de lei pentru copii. Acestea se pot procura on-line, de pe platformele www.bilete.ro, www.eventbook.ro, dar și în format fizic, la intrarea în Sala Auditorium Maximum, în ziua desfășurării spectacolului.
Leon Magdan, profesorul de jocă, va fi la Cluj în 10 septembrie 2022 | Împreună pentru Efrem
Toți copiii, precum și părinții lor, sunt așteptați la un spectacol inedit, în cadrul căruia „profesorul de joacă” îi va învăța pe spectatorii mici și mari „să se bucure și să facă totul cu zâmbetul pe buze”. „Când spun copii, mă refer la copiii de toate vârstele, de la 4 la 84 de ani. Căci, indiferent de vârstă, fiecare din noi rămâne în adâncul sufletului un copil. Copilul acesta, din sufletul nostru, are nevoie să se joace și să se bucure. Și cred că nimic nu poate fi mai frumos în viață, decât să copilărești odată cu copiii sau cu nepoții tăi”, afirmă Leon Magdan.
Din dorința de a fi cât mai aproape de copii, Leon Magdan susține spectacole pentru cei mici în locații diferite, precum teatre, școli, spitale, parcuri etc. Multe dintre acestea au scop caritabil. Așa va fi și spectacolul reprezentat la Cluj-Napoca, la data de 10 septembrie.
Evenimentul face parte din campania de binefaceri cu strângere de fonduri pentru Efrem Ciprian Lupescu, un băiețel de 4 ani, care a fost diagnosticat cu o formă gravă și agresivă de cancer. Orice donație extra, înafara prețului biletului, care se va putea face la fața locului, va fi un ajutor considerabil pentru familia Lupescu. Cei care doresc să contribuie pentru tratamentul lui Efrem o vor putea face, donând cash sau transferând bani cu ajutorul cardului, prin mijloacele puse la dispoziție pe toată durata spectacolului.
Până la începutul lunii iulie a acestui an, Efrem era un copil sănătos și zglobiu. După o serie de boli specifice ale copilăriei, care au fost tratate și depășite cu bine, băiețelul a continuat să se plângă de alte dureri. O serie de investigații mai amănunțite au scos la iveală un diagnostic greu – neuroblastom de gradul 4, cu multiple metastaze in tot organismul.
Efrem a fost internat imediat. Tratamentul pentru cancerul agresiv a început la Cluj-Napoca, aceasta fiind doar prima etapă pe care trebuie să o parcurgă Efrem, întrucât intenția familiei este de a continua medicația și tratamentul în străinătate. Este o cale lungă și anevoioasă pe care o va parcurge micuțul, dar care este necesară pentru ca tratamentul să dea rezultate. Este, mai ales, și un efort financiar imens. Tratamentul în străinătate presupune sute de mii de euro. Pentru colectarea de fonduri s-au implicat mulți oameni cu inimă mare, rude, prieteni, oameni de vază, instituții media, dar și alte instituții publice. Până în prezent, a fost adunată o parte din banii necesari. Totuși, suma finală încă nu este completă.
Pe parcursul lunii septembrie, la fel ca în luna august, se organizează o serie de evenimente caritabile pentru adunarea fondurilor necesare. La începutul lunii, la data de 3-4 septembrie, va fi Târgul de jucării, apoi, la data de 10 septembrie, va avea loc spectacolul pentru copii cu Leon Magdan și, la finalul lunii, la data de 23 spetembrie, clujenii se vor putea bucura de un concert cu Grigore Leșe și cu alți interpreți de muzică populară.
Persoanele care nu vor reuși să ajungă la spectacolul pentru copii cu Leon Magdan, dar care doresc să îl sprijine pe Efrem Ciprian Lupescu, pot dona oricând, folosind una dintre următoarele modalități:
BT Pay: 0748 08 05 89
Revolut ID: @monicabm5
PayPal: lupescu0adrian@gmail.com
Donații, în lei sau euro, se pot face și în următoarele conturi, deschise de familie la Banca Transilvania, ING Bank și Banca Comercială Română:
BT Ron: RO68 BTRL 0130 1201 C647 60XX
ING Ron: RO20 INGB 0000 9999 1264 9642
BCR Ron: RO40 RNCB 0298 0753 4436 0001
BT Euro: RO43 BTRL 0130 4201 C647 60XX
ING Euro: RO62 INGB 0000 9999 1264 9662
BCR Euro: RO45 RNCB 0298 0753 4436 0008

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Mai multe din Cultură
Pinocchio, din nou pe scena Teatrului „Puck”

Pinocchio, din nou pe scena Teatrului „Puck”

La finalul acestei săptămâni, cei mici sunt așteptați să urmărească la Teatrul de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca aventurile unuia dintre cele mai cunoscute personaje din literatura pentru copii. Este vorba de Pinocchio, eroul spectacolului cu același nume, în regia lui...

Concurs județean SCRISOARE PENTRU MAMA, ediția a IV-a

Concurs județean SCRISOARE PENTRU MAMA, ediția a IV-a

Primăria Municipiului Turda, Biblioteca Municipală ”Teodor Murășanu” Turda şi Asociația „Împreună Pentru Voi” Turda organizează în perioada 27 Februarie-1 Martie 2024 a patra ediție a concursului județean SCRISORI PENTRU MAMA. Știm că voi, copiii, le mulțumiți mamelor...

Stagiunea de primăvară Madrigal 2024, la Palatul Patriarhiei

Stagiunea de primăvară Madrigal 2024, la Palatul Patriarhiei

Corul Madrigal, dirijat de Anna Ungureanu, invită publicul la evenimentele Stagiunii de primăvară - Madrigal 2024, o trilogie de concerte extraordinare, în care sunetul unic al ansamblului se împletește cu elemente de artă dramatică, iluminat arhitectural și proiecții...