Liturghia Darurilor în Parohia „Sf. Arh. Mihail și Gavriil” din Cătina

de | mart. 10, 2023

Vineri, 10 martie 2023, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, a oficiat Liturghia Darurilor mai înainte sfințite, numită și a Sfântului Grigorie Dialogul, la Biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Cătina, județul Cluj.

Alături de Preasfinția Sa au slujit: protopopul de Gherla – preotul Iulian Paul Isip, consilierul pe misiune și protocol al Episcopiei Sălajului – arhidiaconul Bartolomeu Trofin, secretarul de cabinet al ierarhului – arhidiaconul Sergiu-Iustin Pop, preotul paroh Gheorghe-Aurelian Ilovan, precum și alți preoți invitați.

La finalul slujbei, Episcopul-vicar Benedict Bistrițeanul a rostit un cuvânt de învățătură și le-a spus credincioșilor că „postul este o șansă de a ne îmbărbăta, de a ne apropia de Dumnezeu și de a primi mai multă bucurie, deoarece osteneala pe care o facem aduce binecuvântare de la Dumnezeu, iar binecuvântarea este însoțită de bucurie”.

Apoi, preotul paroh Gheorghe-Aurelian Ilovan a mulțumit ierarhului pentru prezență și pentru binecuvântarea oferită comunității parohiale în perioada Postului Mare. În semn de prețuire și recunoștință, din partea credincioșilor, Preasfinției Sale i-a oferit o icoană cu Învierea Domnului.

Scurt istoric

Biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Cătina, impunătoare prin arhitectură și amplasare geografică, a fost ridicată între anii 1969-1982, prin truda credincioșilor și sub îndrumarea duhovnicească a preotului Eugen Șerban, fiind sfințită la data de 6 septembrie 1981, de vrednicul de pomenire Arhiepiscop Teofil Herineanu.

Mai multe fotografii AICI

Autor: Darius Echim / Mitropolia Clujului

Foto credit: Ionuț Chifa

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA