Liturghie arhierească, în Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” din Baia Mare

de | dec. 16, 2019

Duminică, 15 decembrie 2019, Preasfinţitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureşului şi Sătmarului, împreună cu Preasfinţitul Părinte Timotei Sătmăreanul, Arhiereu-Vicar, a oficiat Sfânta Liturghie în Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” din Baia Mare, în fruntea unui sobor de preoţi şi arhidiaconi.  Răspunsurile la strană au fost date de Corul „Doxologia” al Catedralei Episcopale „Sfânta Treime”, dirijat de Prof. Dr. Cosmin Lauran, informează Episcopia Maramureșului și Sătmarului.

Preasfinţitul Părinte Timotei Sătmăreanul a rostit cuvântul de învăţătură, pornind de la Evanghelia duminicii:

„Suntem în perioada Postului Naşterii Domnului nostru Iisus Hristos, o perioadă în care, fiecare dintre noi, pe măsura pregătirii duhovniceşti, ne străduim să pregătim în taina sufletului nostru locul unde urmează să vină şi să se sălășluiască Pruncul Iisus. De aceea, Biserica şi Sfinţii Părinţi au rânduit această perioadă de post, ca o pregustare, o pregătire din punct de vedere duhovnicesc și  trupesc pentru ca să-L primim în adâncul fiinţei noastre pe Cel Care vine să se facă Fiu al Omului, frate şi stăpân al nostru.”

În legătură cu această perioadă a anului, Preasfinţitul Părinte Episcop Iustin a precizat:

  „Duminica de astăzi este a Sfinţilor Strămoşi după trup ai Domnului. Mai este o duminică până la sărbătoarea Crăciunului şi au început să răsune colindele pe pământul binecuvântat al României creştine. De altfel, noi ne păstrăm credinţa, aşa cum am făcut şi în timpul comunismului. Colindul a răsunat şi atunci, iar astăzi, mai mult ca oricând, românii îşi păstrează, îşi iubesc şi îşi afirmă tradiţia lor creştină, prin aceasta reuşind să asigure nemurirea şi dăinuirea neamului nostru românesc.”

 

 

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Sfânta Liturghie la Catedrala Istorică din Baia Mare

Sfânta Liturghie la Catedrala Istorică din Baia Mare

În duminica a 17-a după Rusalii, 18 februarie 2024, Preasfințitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului, a slujit la Catedrala Istorică „Adormirea Maicii Domnului” din Municipiul Baia Mare, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi. Soborul slujitor...

Hramul de iarnă al Mânăstirii Moisei

Hramul de iarnă al Mânăstirii Moisei

Vineri, 2 februarie 2024, de sărbătoarea închinată Întâmpinării Domnului, Preasfințitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului, a slujit la Mănăstirea „Adormirea Maicii Domnului” din localitatea Moisei, județul Maramureș, cu ocazia hramului de iarnă al...