Liturghie Arhierească în parohia Măgoaja din protopopiatul Dej

de | ian. 31, 2016 | Actualitatea religioasă

Credincioșii parohiei Măgoaja din protopopiatul Dej au avut parte de o sarbatoare aleasă, în duminica a 32-a după Rusalii, marcată pe 31 ianuarie 2016. Cu toții au participat la Sfânta Liturghie oficiată de Mitropolitul Clujului, în Biserica cu hramul „Sfântul Ierarh Nicolae”. Bucuria lor a fost cu atât mai mare cu cât în această parohie nu a mai fost oficiată o Liturghie Arhierească din anul 2001.

Alături de Înaltpreasfințitul Andrei a slujit și președintele Senatului Universității Babeș-Bolyai, Părintele Ioan Chirilă, în calitate de fiu al satului Măgoaja.

okCu prilejul vizitei arhierești, Mitropolitul Clujului le-a vorbit credincioșilor despre chemarea pe Dumnezeu o face tuturor oamenilor, inclusiv celor aflați în funcții de conducere a localităților, sau a statelor: „Domnul Hristos îi iubește și pe oficiali. Adeseori, este comentată negativ relația preotului cu primarul, cu prefectul, etc. Dar nu trebuie să uităm că Domnul Iisus Hristos a venit să îi mântuiască pe toți. Și argumentăm faptul că slujitorul lui Hristos trebuie să îi primească pe toți, să îi îmbrățișeze pe toți, să fie în relații bune cu toți, tocmai cu Evanghelia de astăzi, iar Zaheu nu este singurul caz de oficial pe care Domnul Iisus Hristos l-a primit cu drag și i-a devenit apoi ucenic”.

La finalul slujbei, preotul paroh alături de credincioșii care s-au implicat de-a lungul timpului în lucrările bisericii au fost felicitați de Înaltpreasfințitul Andrei, pentru strădania și dăruirea depuse în slujba lui Dumnezeu. Cu acest prilej, părintele paroh Gavril Ioan Gretinuc a primit distincția de iconom. Înainte de a-și lua rămas bun de la localnicii parohiei Măgoaja, Înaltpreasfințitul Andrei le-a împărțit tinerilor iconițe și cărți de rugăciune.

Ultimele articole

Mitropolitul Andrei împlinește 74 de ani | Aniversare

Mitropolitul Andrei împlinește 74 de ani | Aniversare

Înaltpreasfinţitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului, împlinește astăzi, 24 ianuarie 2023, vârsta de 74 de ani. Scurtă biografie Înaltpreasfințitul Părinte Andrei (Ioan Andreicuț) s-a...