Liturghie arhierească în Parohia Șieu-Sfântu, Protopopiatul Beclean

de | feb. 25, 2018

În Duminica Ortodoxiei, IPS Andrei a oficiat Sfânta Liturghie în biserica parohiei Sfântul Mare Mucenic Dimitrie din localitatea Șieu-Sfântu, din Protopopiatul Beclean.

În cuvântul de învătătură rostit cu aceasta ocazie, Părintele Mitropolit a vorbit despre sărbătoarea onomastică a bisericii, despre cinstirea icoanelor și despre încercările prin care a trecut biserica, biruind de fiecare data. Cuvântul de învățătură l-a intitulat: Mirajul ortodoxiei. Apoi a dat citire Pastoralei Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

Pentru  activitatea desfășurată, Pr. paroh Adrian Datu a fost ridicat la rangul de sachelar, cu dreptul de-a purta brâu albastru, iar membrii Consiliului Parohial și sătenii, care l-au sprijinit în renovarea casei parohiale, au primit Diplome de aleasă cinstire.

Înaltpreasfințitul Părinte Andrei le-a dăruit celor prezenți iconițe și cărți de rugăciuni.

După Sf. Liturghie IPS Andrei a oficiat slujba botezului pentru fiul părintelui paroh și slujba sfeștaniei la casa parohială.

La Sfânta Liturghie au participat autoritățile locale și județene, localnicii împreună cu fiii satului.

 

Foto Credit: Darius Echim

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Sfințirea capelei mortuare din Panticeu

Sfințirea capelei mortuare din Panticeu

Joi, 22 februarie 2024, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a binecuvântat comunitatea ortodoxă din Panticeu, județul Cluj, cu prilejul sfințirii capelei mortuare din...