Liturghie Arhierească în prezența vicepremierului Vasile Dâncu, la Runcu Salvei

de | feb. 14, 2016

În duminica a 17-a după Rusalii, marcată de Biserica Ortodoxă pe 14 februarie 2016, credincioșii parohiei Runcu Salvei au primit vizita Mitropolitului Andrei.

Comunitatea parohială a pregătit o întâmpinare aleasă cu atât mai mult cu cât la Liturghie a luat parte și vicepremierul țării, Vasile Sebastian Dâncu, în calitate de fiu al satului, alături de alte oficialități locale și județene. Slujba s-a desfășurat în Biserica parohială ocrotită de Sfinții Apostoli Petru și Pavel, unde Mitropolitul Clujului le-a vorbit credincioșilor despre obligațiile pe care le au părinții și copiii, unii față de alții.

La finalul Sfintei Liturghii, Mitropolitul Clujului i-a acordat vicepremierului Vasile Sebastian Dâncu, Crucea Transilvană, cea mai înaltă distincție de la nivelul Arhiepiscopiei și Ordinul Sfinții Martiri Năsăudeni, tatălui său, Vasile Dâncu.

Înaltpreasfintitul Andrei a felicitat și întreaga activitate a scriitorului George Vasile Dâncu, pe care l-a distins cu Ordinul Sfântului Pahomie de la Gledin.

12729049_10204171327802880_1389634270844930461_nÎn semn de apreciere pentru întreaga muncă depusă în slujba bisericii, Mitropolitul Clujului i-a acordat și părintelui paroh Ilie Furcea, Crucea Arhiepiscopală.

La finalul slujbei, vicepremierul Romaniei, Vasile Dancu le-a dăruit celor peste 1000 de credincioși prezenți, câte o carte de rugăciune.

Biserica parohiei Runcu Salvei a fost ridicată între anii 1957-1968 și sfințită de vrednicul de pomenire Arhiepiscopul Teofil Herineanu.

Începând cu anul 2008, locașul de rugăciune a fost supus unor ample lucrări de reabilitare, în care a fost inclusă și repictarea.

La 26 august 2010 biserica a fost resfințită de Preasfințitul Vasile Someșanul, Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Clujului.

 

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Liturghie arhierească și sfințirea capelei mortuare din Monor

Liturghie arhierească și sfințirea capelei mortuare din Monor

În Duminica a 33-a după Rusalii (a Vameșului și a Fariseului), 25 februarie 2024, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a aflat în mijlocul comunității din Parohia...

Slujire arhierească și sfințirea capelei mortuare din Pata

Slujire arhierească și sfințirea capelei mortuare din Pata

În Duminica a 33-a după Rusalii (a Vameșului și a Fariseului), 25 februarie 2024, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, a slujit în Parohia Pata, județul Cluj, cu prilejul sfințirii capelei...

Sfințirea capelei mortuare din Panticeu

Sfințirea capelei mortuare din Panticeu

Joi, 22 februarie 2024, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a binecuvântat comunitatea ortodoxă din Panticeu, județul Cluj, cu prilejul sfințirii capelei mortuare din...