Liturghie Arhierească în prezența vicepremierului Vasile Dâncu, la Runcu Salvei

de | feb. 14, 2016

În duminica a 17-a după Rusalii, marcată de Biserica Ortodoxă pe 14 februarie 2016, credincioșii parohiei Runcu Salvei au primit vizita Mitropolitului Andrei.

Comunitatea parohială a pregătit o întâmpinare aleasă cu atât mai mult cu cât la Liturghie a luat parte și vicepremierul țării, Vasile Sebastian Dâncu, în calitate de fiu al satului, alături de alte oficialități locale și județene. Slujba s-a desfășurat în Biserica parohială ocrotită de Sfinții Apostoli Petru și Pavel, unde Mitropolitul Clujului le-a vorbit credincioșilor despre obligațiile pe care le au părinții și copiii, unii față de alții.

La finalul Sfintei Liturghii, Mitropolitul Clujului i-a acordat vicepremierului Vasile Sebastian Dâncu, Crucea Transilvană, cea mai înaltă distincție de la nivelul Arhiepiscopiei și Ordinul Sfinții Martiri Năsăudeni, tatălui său, Vasile Dâncu.

Înaltpreasfintitul Andrei a felicitat și întreaga activitate a scriitorului George Vasile Dâncu, pe care l-a distins cu Ordinul Sfântului Pahomie de la Gledin.

12729049_10204171327802880_1389634270844930461_nÎn semn de apreciere pentru întreaga muncă depusă în slujba bisericii, Mitropolitul Clujului i-a acordat și părintelui paroh Ilie Furcea, Crucea Arhiepiscopală.

La finalul slujbei, vicepremierul Romaniei, Vasile Dancu le-a dăruit celor peste 1000 de credincioși prezenți, câte o carte de rugăciune.

Biserica parohiei Runcu Salvei a fost ridicată între anii 1957-1968 și sfințită de vrednicul de pomenire Arhiepiscopul Teofil Herineanu.

Începând cu anul 2008, locașul de rugăciune a fost supus unor ample lucrări de reabilitare, în care a fost inclusă și repictarea.

La 26 august 2010 biserica a fost resfințită de Preasfințitul Vasile Someșanul, Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Clujului.

 

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Procesiune de Rusalii la Cluj-Napoca

Procesiune de Rusalii la Cluj-Napoca

Clujenii sunt invitați să participe duminică, 23 iunie 2024, la tradiționala Procesiune de Rusalii organizată în centrul municipiului Cluj-Napoca. Evenimentul continuă o veche tradiţie din Ardeal ce are în centrul ei rugăciunea pentru mediul înconjurător şi pentru...