Liturghie arhierească la biserica “Nașterea Maicii Domnului” din Zalău

de | sept. 13, 2015 | Actualitatea religioasă

În Duminica dinaintea Înălțării Sfintei Cruci, Preasfințitul Părinte Petroniu, Episcopul Sălajului, s-a aflat în mijlocul credincioșilor din cartierul zălăuan Dumbrava Nord, prilej cu care a săvârșit Sfânta Liturghie, în biserica „Nașterea Maicii Domnului”. Alături de Preasfinția Sa au fost preoții slujitori la acestă biserică, părintele paroh Ion Ardelean și părintele Vasile Brete.

 

 „Crucea Sălăjană” pentru părintele Ioan Ardelean
La finalul Sfintei Liturghii, pentru bogata activitate pastoral-misionară și administrativ-gospodărească, Preasfințitul Părinte Petroniu i-a acordat părintelui paroh Ion Ardelean, „Crucea Sălăjană”, cea mai înaltă distincție bisericească a Episcopiei Sălajului.

Părintele Ion Ardelean este slujitor al Bisericii de peste 30 de ani, fiind hirotonit preot în anul 1985. Din anul 2002 a fost transferat la parohia “Nașterea Maicii Domnului” din Zalău, moment în care a lucrările de zidire a bisericii. Din anul 2009 ocupă și funcția de consilier administrativ-bisericesc la Centrul Eparhial al Episcopiei Sălajului.
Piatra de temelie a bisericii „Naşterea Maicii Domnului” din Zalău a fost sfinţită în anul 2000. În Joia Mare din primăvara acestui an s-a slujit pentru prima dată în biserica propriu-zisă, când Preasfințitul Petroniu a binecuvântat lucrările săvârșite la locașul de cult.

Până în acel moment slujbele bisericești s-au săvârșit în demisolul bisericii. În momentul de față se lucrează la tencuirea exterioară a bisericii, iar în interior locașul de cult este pregătit pentru pictură.

Ultimele articole

Despre muncă

Despre muncă

Munca este o realitate existențială a lumii în care trăim, fiindcă orice om ca să trăiască în această lume, are nevoie să muncească. Sfânta Scriptură este cât se poate de explicită când ne spune că în rai, Adam și Eva au fost puși pentru a păzi și a îngriji grădina...

Biserica din Poienile Zagrei, resfințită de Mitropolitul Clujului

Biserica din Poienile Zagrei, resfințită de Mitropolitul Clujului

În Duminica a 4-a după Paști (a vindecării slăbănogului de la Vitezda), 15 mai 2022,  Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a binecuvântat comunitatea ortodoxă din...

Mitropolitul Andrei i-a binecuvântat pe românii din Londra

Mitropolitul Andrei i-a binecuvântat pe românii din Londra

În Duminica a 3-a după Paști (a Mironosițelor), 8 mai 2022, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a aflat în mijlocul comunității ortodoxe române din Londra, Regatul...