Liturghie arhierească la Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca, în Duminica a 4-a după Rusalii

de | iul. 18, 2021 | Actualitatea religioasă

La Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca, în Duminica a 4-a după Rusalii (Vindecarea slugii sutașului; a Sf. Părinți de la Sinodul al IV-lea Ecumenic), 18 iulie 2021, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, a oficiat Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de clerici, în frunte cu eclesiarhul catedralei, arhimandritul Simeon Pintea.

După citirea pericopei evanghelice, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul a rostit un cuvânt de învățătură, în cadrul căruia a arătat cât de importantă este rugăciunea în viața fiecărui creștin.

„Prin rugăciune ne împreunăm cu Cerul”, a spus ierarhul.

 

Răspunsurile liturgice au fost date de Corul Catedralei Mitropolitane, dirijat de pr. prof. Vasile Stanciu, directorul Școlii Doctorale „Isidor Todoran”.

Slujba a fost oficiată în fața Catedralei din Piața Avram Iancu, în prezența a numeroși clujeni.

Mai multe fotografii AICI

Foto credit: Ionuț Chifa

Ultimele articole

Despre smerenia urbană

Despre smerenia urbană

Smerenia înseamnă să fii în inimă cu Predica de pe Munte și Cele Nouă Fericiri, dar să vezi că te-ai înzăpezit pe muntele Celor Zece Legi și nu poți căuta la Rugul Aprins al credinței. Smerenia înseamnă să vrei să ajungi pe Muntele Taborului, dar să te împotmolești pe...

Sfințirea Bisericii „Pogorârea Sfântului Duh” din Boteni

Sfințirea Bisericii „Pogorârea Sfântului Duh” din Boteni

Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a binecuvântat sâmbătă, 18 septembrie 2021, credincioșii din localitatea Boteni, județul Cluj. Cu acest prilej, de la ora 8:30,...