Liturghie arhierească la Catedrala Mitropolitană, în Duminica a 34-a după Rusalii (a Întoarcerii Fiului risipitor)

de | feb. 12, 2023

În Duminica a 34-a după Rusalii (a Întoarcerii Fiului risipitor), 12 februarie 2023, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, a oficiat Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, la Catedrala Mitropolitană „Adormirea Maicii Domnului” din Cluj-Napoca.

Din sobor au făcut parte slujitori ai Catedralei și părinți profesori de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din municipiu.

După citirea pericopei evanghelice, Părintele Episcop-vicar Benedict Bistrițeanul a rostit un cuvânt de învățătură, în cadrul căruia le-a vorbit credincioșilor prezenți pe tema „Dragostea lui Dumnezeu și familia” și a explicat că la ora actuală trăim o criză a familiei. Totodată, pornind de la pilda Întoarcerii Fiului risipitor, ierarhul a vorbit despre pocăință, dar și despre virtutea dragostei ca slujire a aproapelui.

Răspunsurile liturgice au fost date de Corul Catedralei Mitropolitane, dirijat de Sergiu Stanciu.

La finalul slujbei, în numele clericilor slujitori și a credincioșilor, eclesiarhul catedralei, arhimandritul Simeon Pintea, i-a adresat un mesaj de felicitare și i-a oferit un aranjament floral Părintelui Episcop-vicar Benedict, care mâine, 13 februarie, împlinește 39 de ani.

Apoi, Preasfințitul Părinte Benedict a mulțumit pentru urările de bine și L-a rugat pe Dumnezeu să rânduiască multe lucruri bune și de acum încolo.

Tot mâine, 13 februarie, se împlinesc 3 ani de la alegerea Preasfinției Sale, de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, în demnitatea de Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului.

La Sfânta Liturghie au participat numeroși credincioși clujeni, iar o parte din cei prezenți au asistat la slujbă în fața Catedralei din Piața Avram Iancu, rugându-se alături de ierarh pentru victimele cutremurului din Siria și Turcia, precum și pentru cei aflați în necazuri și suferințe, pentru pacea, sănătatea și mântuirea lumii.

Mai multe fotografii AICI

Autor: Darius Echim / Mitropolia Clujului

Foto credit: Ionuț Chifa

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA